Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen programa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve eşi Nur Çaykara, emekli olan Vali Yardımcısı Volkan Köksal, ilçe kurum müdürleri, geleceğin aşçı adayı öğrenciler katıldı.

Söyleşide Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Mehmet Akgül, aşçılık mesleğindeki 55 yıllık tecrübesini anlattı. Akgül, programda yıllarca üzerinde taşıdığı aşçı kıyafetini giydi. Ahilik teşkilatından bahseden Akgül, “Ahilik teşkilatı Selçuklular zamanında kurulan ve ciddi prensipleri olan bir esnaf örgütüdür. Bir nevi zamanın esnaf ve ticaret odası gibi. Ahilikte esnafların bir takım ilkeler çerçevesinde hareket etmesi gerekir. Bu örgüt zamanın gözde düşünce adamı ve kanat önderi durumunda olan Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinin doğrultusunda kuruldu. Kurucusu Ahi Evran’dır. Kuruluş amacı ticarette ahlaki ilkeler kazandırmak, esnaf dayanışmasını sağlamak, halkımız arasında ticaret kültürünü yaymak ve geliştirmek, halktın ticaret ve sanat konusunda aldatılmadan en iyi şekilde kalmasını sağlamaktır.” dedi.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Esin Ağırkaya birer konuşma yaparak tecrübelerini paylaşan Mehmet Akgül’e teşekkür etti. Haber Merkezi 

Editör: Onur Yılmaz