Muradiye Anadolu Lisesi'nin kantininin işletmecisi dün sabah iş yerine geldiğinde kantininin kapısının kırık, içeriden de 2 bin lira nakit ile 500 lira değerinde ürünün çalındığını öne sürerek, durumu jandarmaya bildirdi.

Olayla ilgili çalışma başlatan Muradiye Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, okul ve çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelilerin E.Ş. (19) ve H.C. (16) olduğunu belirledi.

Zanlılar, jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı. Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Okulun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kantinin önünde gelen 2 şüpheliden biri, önce kolunu zorlayarak kapıyı açmaya çalışıyor, bu sırada diğer şüpheli ise gözcülük yapıyor.

Kapı açılmayınca PVC kapıyı tekmeleyerek kıran şüpheli, kapının parçalarını sökerek altında bir delik açıyor. Bu delikten kantine giren 2 şüpheli, yaklaşık 10 dakika sonra kantinden ayrılıyor.

Şüphelilerden biri, olay yerinden ayrılırken park izlerini yok etmek için kapıda temas ettiği noktaları siliyor. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim