Edinilen bilgiye göre, olay 2 Mart Salı günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyuva Mahallesi'nde meydana geldi. Sivas'ta yaşayan 5. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Deryan Tutak, ailesiyle birlikte geldiği Adana'da geçen yıl mezun olduğu Yeşilyuva İlkokulu'ndaki öğretmenlerini ziyarete geldi. Bu arada okulun bahçe duvarına bitişik olan bir evin ise yetkililer tarafından yıkımı yapıldı. Yıkım yapılırken okul duvarına bitişik olduğu için zarar verdi. Ancak okulun bahçe duvarı tamamen yıkılmadı. 

  Deryan Tutak ziyarete geldiği okulda zarar gören bahçe duvarının önündeyken duvar bir anda yıkıldı. Devrilen duvarın altında kalan çocuk için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme öğrencinin hayatını kaybettiğini belirlendi. 

  Tutak’ın yakınları ona sarılıp olay yerinde ağladı. Baba Cuma Tutak, okulun, ev sahibinin ve yetkililerin çocuğunun ölümünde suçu olduğunu belirterek, “Benim kızım sevinçle okula geldi. Daha sonra bahçe duvarının altında kalıp öldüğünü öğrendik. Burada kimler sorumluysa onlardan şikayetçi olacağım. Çünkü başka çocuklar ölmesin, başka ailelerin canı yanmasın” dedi.  

  Devrilen duvarın etrafı güvenlik şeridiyle kapatılarak öğrencilerin yaklaşmaması için önlem alındığı görüldü.

Editör: TE Bilişim