MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaşanan su sıkıntısının geldiği noktayı, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda gözler önüne serdi. Başkan Ergün, iklim değişikliğine bağlı olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ifade etti. Başkan Ergün, “Su kaynaklarımız tükeniyor. Nehirler, barajlar kurudu. Yeraltı sularımızda da durum farklı değil. Önceden 40-50 metrelerde ulaştığımız suya atık 400 metrelerde ulaşıyoruz. 8 yıllık süreçte 181 sondajımız kurudu. Diğer sondajlarımıza da sürekli boru ilave ediyoruz. Çünkü su derine kaçıyor. Bu vahim durumun farkındayız ve suyu korumak adına yatırımlara devam ediyoruz.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı ikinci oturumu, Manisa büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk oturumdan kalan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kilis, Gaziantep ve İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırılarını lanetlerken, yaşamını yitiren vatandaşlarımızı da rahmetle andı. Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit düşen kahramanlarımızı da unutmayan Başkan Ergün, geçtiğimiz hafta yaşama veda eden MHP İl Başkanı Murat Öner ve Ziraat Odası eski Başkanı Mustafa Kaçire’ye de Allah’tan rahmet diledi.

Başkan Ergün, “İstanbul’daki İstiklal Caddesi’nde bölücü terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu aralarında 2 küçük yavrumuzun da bulunduğu 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştı. Bunun ardından eli kanlı terör örgütü Kilis ve Gaziantep’te roketli saldırı yaptı. Gaziantep Karkamış’ta 22 yaşındaki öğretmen kızımız Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki evladımız Hasan Karataş da şehit oldu. Menfur saldırılarda yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Devletimiz, İstanbul’daki hain saldırının ardından hızla yaraları sarmış, Pençe-Kartal hava harekatıyla teröristlerin inlerini yerle bir etmiştir. Eğitim yuvalarını hedef alan, çocuk, kadın, genç-yaşlı demeyen gözü dönmüş terör örgütünü nefretle lanetliyorum. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde de hainlerin alçak saldırıları sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim, milletimizi ve kahraman ordumuzu her türlü beladan korusun” dedi.

MURAT ÖNER VE MUSTAFA KAÇİRE’Yİ UNUTMADI

Geçtiğimiz hafta yaşama veda eden MHP İl Başkanı Murat Öner ve Manisa Ziraat Odası eski Başkanı Mustafa Kaçire’yi de unutmayan Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta yüreğimizi yakan bir diğer haber de, Milliyetçi Hareket Partimizin İl Başkanı, çok kıymetli dava arkadaşımız Murat Öner’in vefatı oldu. Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden İl Başkanımıza bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun, Rabbim geride kalanlara sabır versin. Manisa Ziraat Odası eski Başkanlarımızdan Mustafa Kaçire de Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun. 23 Kasım günü, Düzce'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yüce Allah, ülkemizi ve milletimizi korusun” diye konuştu.

YATIRIMLARI ANLATTI

Büyükşehir’in yatırımlarından da bahseden Başkan Ergün, şöyle dedi: “Elektrikli otobüs filomuz Türkiye’nin en büyüğü. Yılda 500 bin litre yakıt tasarrufu sağlıyoruz. Bu yatırımımız 2 bin 500 proje arasında mükemmellik ödülüne layık görüldü. Manisa’mız için, çevremiz için çok anlamlı ödül kazandık. Ödülün Manisa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Kırsal kalkınma projesi kapsamında da desteklerimiz sürüyor. Bu kapsamda zeytin fidanı dağıtıyoruz. Aralık ayında da ceviz, badem, cennet elması, incir, ayva, aronya ve kestane fidanları dağıtacağız. İnşallah bereketli ve bol kazanç olarak geri döner.”

SU KAYNAKLARI KURUYOR

Başkan Ergün, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşadığımız iklim değişikliği, su kaynaklarımızı olumsuz etkiliyor. Kısa sürede anlık ve yoğun yağışlar alıyoruz. Geçen hafta bunu yaşadık. Geçtiğimiz pazartesi günü 1 saatte 25 kilogram gibi rekor bir yağış aldı. Uzun yıllardır bu kadar kısa sürede böylesine anlık yağış görmemiştik. Bu yağış hem altyapıyı olumsuz etkiledi, hem de su kaynaklarına faydalı olmadı. Akıp gitti. Bugünlerde yağan yağmur ise hafif şekilde olduğu için su kaynaklarına iyi gelecektir. 

Su kaynaklarımız tükeniyor. Nehirler barajlar kurudu. Yeraltı sularımızda da durum farklı değil. Önceden 40-50 metrelerde ulaştığımız suya atık 400 metrelerde ulaşıyoruz. 8 yıllık süreçte 181 sondajımız kurudu. Diğer sondajlarımıza da sürekli boru ilave ediyoruz. Çünkü su derine kaçıyor. Bu vahim durumun farkındayız ve suyu korumak adına yatırımlara devam ediyoruz.”

Başkan Ergün’ün konuşmalarının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Maddeler görüşüldükten sonra meclis oturumu sona erdi. Aralık ayı meclis toplantısının 13 Aralık günü yapılması kararlaştırıldı.

Editör: Onur Yılmaz