Arnavutluk’ta son günlerde etkili olan orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Yangınların söndürülmesi için Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çekya ve Slovakya hava desteği sağlıyor.
37 Yangından 30’u Hâlâ Aktif
Balkanlar’ı etkisi altına alan sıcak hava dalgası Arnavutluk’ta yangın riskini artırdı. Savunma Bakanı Pirro Vengu, gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 37 orman yangını çıktığını, bunlardan 30’unun hâlen aktif olduğunu duyurdu.
Bakan Vengu, Elbasan ilinin Gramsh bölgesindeki Skanderbegas köyünde yaşayanların tahliye edildiğini, burada 1 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Ayrıca Finiq (Vlora), Berat, Iba ve Damjan (Tiran) bölgelerindeki bazı köylerin de tedbir amacıyla boşaltıldığını kaydetti.
Uluslararası Müdahale
Vengu, yangın söndürme çalışmalarına Yunanistan, BAE, Çekya ve Slovakya’dan hava araçlarıyla destek verildiğini açıkladı. Yerel medya ise yangınlarda 8 kişinin yaralandığını bildirdi.