Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan bir kez daha hakim karşısına çıktı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 7 sanıklı duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük ve bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu bazı müştekiler de taraf avukatlarıyla katıldı.

 Arda Turan’ın ifadesi ortaya çıktı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 7 sanıklı duruşmada Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, "Ben biraz safım. Saf olmasam verir miyim bu kadar parayı?" dedi. Mahkeme başkanının "Sanık Seçil Erzan'ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmasını kabul etmek ister misiniz?" sorusunu da yanıtlayan Arda Turan "Ben paramı alırsam hiç yatmasın bana ne" ifadelerini kullandı.

"Seçil arayıp bana paramı fonda değerlendirebileceğimi söyledi, ‘faiz değil, tamamen fon getirisi’ diyerek beni ikna etti’’

İfadesine devam ettiği sırada dili sürçen Turan, ‘’Kusura bakmayın, sinirli ve de üzgünüm’’ dedi. Sonrasında Turan, ‘’Ben hayatımda hiç faiz almamış biriyim. Seçil arayıp bana paramı fonda değerlendirebileceğimi söyledi, ‘faiz değil, tamamen fon getirisi’ diyerek beni ikna etti. Bana o kadar yüksek getiri de söylememişti, ben de buna güvendim. Sonra 10 milyon dolar civarı para getirirsem bana bu fondan faydalanabileceğimi söyledi. Ben de bu fırsatı Denizbank’ta değerlendirerek yapabileceğimi düşündüm. 13 milyon 900 dolara yakın para verdim o da söz verdiği üzere 6 milyon 400 bin doları istediğim zamanlarda getirdi. Kendi paramdan 7 buçuk milyon dolar kaldı. Seçil’e parayı ilk teslim ettiğimde imzalı kağıt da almadım. Ekrandan gördüm sadece’’ şeklinde konuştu.

‘’Ben bu konularda biraz safımdır, zaten saf olmasam bu kadar parayı verir miydim’’

Bu sırada mahkeme başkanı, Arda Turan’a olaylar olduğu sırada ulaşabilme imkanı olduğu halde neden Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu ile irtibata geçmediğini sordu. Arda Turan ise soruyu, ‘’İmkanımız vardı ama sonuçta Cumhurbaşkanı’na da ulaşabiliriz ama arıyor muyuz? Ben tamamen güvenimi sağlayan banka müdürüne güvendim. Ben bu konularda biraz safımdır, zaten saf olmasam bu kadar parayı verir miydim? Şube müdürüne güvenerek yaptım. Bu arada ben, ‘ben kazanıyorsam arkadaşlarım da kazanabilir, kötü bir şey olmayacak’ da diyebilirdim tabi ama bu olmadı, kimseye söylemedim. Seçil bana, bu fona her zaman para sokulmadığını ancak fırsat oldukça para sokulabileceğini söylemişti. Bana, ‘fırsat oldu, kullanmak isteyen arkadaşların olabilir mi Arda’ diyordu ama ben kimseye söylemedim’’ diye konuştu.

‘’Ben kaybettiğim paramı geri alırsam Seçil yatmasın, beni ne ilgilendirir?’’

Kendisine şikayetçi olup olmadığı sorulan Arda Turan, ‘’Maalesef şikayetçiyim. Sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma hususunu sonra değerlendireceğim. Ayrıca, ben paramı geri alırsam Seçil yatmasın. Beni ne ilgilendirir?’’ ifadelerini kullandı.

Mahkemenin verdiği yarım saatlik aranın ardından duruşmaya devam ediliyor.

Kaynak: İHA