Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan düzenlemelerin ardından verilen geçiş süresi sona erdi ve denetimler uygulanmaya başladı. Yetkililer, kurallara uymayan sürücülere ağır yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.
Verilen Süre Sona Erdi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, APP plaka kullanan araç sahipleri için belirlenen geçiş sürecinde denetimlerin rehberlik ve bilgilendirme amacıyla yapılması talimatını vermişti. Bu süreçte vatandaşların mağduriyet yaşamaması için uyarı ve bilgilendirme çalışmaları ön planda tutuldu.
Belirlenen sürenin sona ermesiyle birlikte artık doğrudan cezai işlemler uygulanmaya başladı.
APP plaka kullananlara 140 bin lira ceza
Yeni uygulama kapsamında mühürsüz, güvenlik işareti bulunmayan ve yetkili kuruluşlarca basılmamış APP plakaları kullanan araç sahiplerine 140 bin lira idari para cezası kesilecek. Bununla birlikte kurallara uymayan araçlar 30 gün süreyle trafikten men edilecek. Yetkililer, bu uygulamada herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını vurguladı.





