Piyasalar Fed’in faiz kararını bekliyor | Yatırımcılar dikkat! İşte beklentiler… Piyasalar Fed’in faiz kararını bekliyor | Yatırımcılar dikkat! İşte beklentiler…

Altın fiyatlarının sürekli yükselmesi, yatırımcıların da büyük ilgi gösterdiği konulardan biri haline geliyor. Altın yatırımcıları, gram mı yoksa çeyrek altın mı almaları gerektiği konusunda araştırma yaparken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan altın almayı düşünenlere yönelik önemli bir uyarı geldi.

Kripto fenomeni Murat Ali Calman,  X hesabından yaptığı paylaşımda "Altın yatırımcılarına tavsiyem..." diyerek "Gram altın veya çeyrek altın tercih etmeyin. Aradaki fark çok fazla." şeklinde açıklama yaptı.

Calman, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Altıncılara bir tavsiye... Gram altın ya da çeyrek almayın. Makaslar çok yüksektir. Onun yerine has, işlenmemiş altın alın. Bazı yerler çekme altın, hasır altın, teneke falan diyor.”

“En çok kârı çekme altın sağlıyor”

Altın bozdururken büyük kayıplardan kaçınmak isteyen yatırımcılar, daha çok bilezik atölyelerinde kullanılan levha altın veya diğer adıyla 'kesme altın' tercih ediyor.

Makas aralığı daha düşük

Çekme altın bozdurulduğunda makas aralığının daha düşük olduğunu belirten uzmanlar, bozdururken 10-15 TL civarında bir makas farkı olduğunu dile getiriyor. En iyi yatırım aracının 24 ayar saf altın olduğunu vurguladılar. Altın değil diyenlere kulak asılmaması gerektiğini öneren uzmanlar, 24 ayar saf altının diğer altın türlerine göre getirisinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi