Finans piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, kendi Youtube kanalında yayınladığı video ile altın ve doların durumunu değerlendirdi. Yatırımcılara önemli uyarılarda bulunan Memiş, "Bu yılla alakalı 3000 TL öngörümüz gerçekleşecek" sözleriyle dikkat çekti.

Dolar Kurunda Yeni Tahminler

Dolar kurunun resmi kur tarafında 30 TL seviyesine oturduğunu belirten Memiş, bu seviyenin artık Türkiye için normalleşen bir kur olduğunu ifade etti. Dolar kurunda 30-34 lira aralığında yılın ilk çeyreğinde fiyatlamaların beklendiğini belirten uzman, 40-45 lira bandıyla alakalı öngörüde bulundu.

Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı! Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı!

Altın Fiyatları Nereye Gidiyor 2024?

Altın tarafında da önemli değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, ons altının yüzde 1.34'lük değer artışıyla haftayı tamamladığını belirtti. Gram altında 2090 lira direncini beklediğini ifade eden Memiş, 2150-2200 lira seviyelerini öngördüğünü söyledi. Bu yıl içinde 3000 TL'ye kadar yükseliş beklentilerini dile getiren Memiş, yatırımcılara "Satış için herhangi bir karar almayın" tavsiyesinde bulundu.

Memiş, finans piyasalarındaki gelişmeleri takip edenleri, altın ve doların geleceği konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle "Bu süreç başladı, macera aramayın" diyerek yatırımcılara temkinli olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi