Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Pakette neler var? Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Pakette neler var?

Ons altın son 6 ayın en yüksek seviyesini gördü. Gram altın ise 1.875 lirayla rekor kırdıaltına yatırım yapan vatandaşlar yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ederken, ABD merkezli banka Goldman Sachs'tan dikkat çeken bir tahmin geldi.

"Altının parlaklığı geri dönüyor" değerlendirmesini yapan Goldman Sachs, 12 aylık fiyat hedefinin ons başına 2.050 dolar olduğunu duyurdu.

Bankanın analizinde şu ifadeler yer aldı: "Altın fiyatlarındaki potansiyel yukarı yönlü hareket ABD reel faizleri ve dolardaki hareketlere yakından bağlı olacak. Ancak Çin ve Hindistan'dan gelen güçlü tüketici talebinin devam etmesini ve merkez bankası alımlarının yukarı yönlü büyüme sürprizleri ve faiz indirimlerinin yeniden fiyatlandırılmasından kaynaklanan aşağı yönlü baskıları dengelemesini bekliyoruz."

Gram Altın Rekora Koşacak

Goldman Sachs'ın ons altında 2.050 dolar tahmini gerçekleşirse gram altın yeni rekorlara gebe olacak. Gram altının fiyatı ons altın ve dolar üzerinden yapılan hesaplama ile belirleniyor. Ons altının 2.050 dolara çıkması durumunda mevcut döviz kuru (28,90) üzerinden yapılan hesaplamada gram altın da 1.905 liraya çıkacak. 

Kaynak: Haber Merkezi