Güvenli liman olarak nitelendirilen altının fiyatlarının geleceği merak ediliyor… Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili tahminlerini paylaştı. Peki, altında son durum ne? İşte uzman ismin açıklamaları…

Uyarılar dikkat çekti

Uzmanların altın fiyatlarındaki artış trendi üzerine yaptıkları değerlendirmeler, yatırımcılar arasında büyük merak uyandırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son dönemdeki fiyat dalgalanmalarını ele alarak, 3000 TL seviyesinin üzerindeki rakamlara özellikle vurgu yapıyor. Memiş'e göre, ons ve gram altındaki hızlı yükselişler, teknik analizde ihlal edilen alanlar ve sağlıksız bir yükseliş eğilimiyle ilişkilendiriliyor.

Ons altındaki“sahte yükseliş” konusunda uyardı

İslam Memiş, özellikle ons altının 2070 dolar ile 2141 dolar arasında hızlı bir şekilde yükselmesini "sahte yükseliş" olarak adlandırarak, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Teknik analize göre, beklenen bant aralığının 2050-2150 dolar arasında olduğunu belirten uzman, 2141 dolar seviyesinde tekrar satış baskısının güçlü bir sinyal olduğunu vurguluyor.

Altın fiyatları ne olacak?

Parasını dolar cinsinden değerlendirmeyi tercih eden İslam Memiş, altın alımına yönelmek yerine beklemeyi tavsiye ediyor. Memiş, altın fiyatlarında 2100 dolar seviyesinin altına düşüldüğünde kademeli olarak alım yapılması gerektiğini belirtiyor.

Uzman, Haziran ayına kadar izlenecek bant aralığının 2170-2270 lira olduğunu özellikle vurgulayarak, bu dönemde fiyat dalgalanmalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi