Altın fiyatları bugün 9 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeye indi. 2450 dolarlık zirvesinden uzaklaşan ons altın fiyatı, bugün 2.314,80 dolara kadar geriledi. Düşüşe rağmen, ons altın fiyatı Mayıs ayında yüzde 2, yılbaşından bugüne ise yaklaşık yüzde 13 değer kazandı.

Üzümde rekolte çalışmaları bitti… Üretici açıklanacak fiyatı bekliyor Üzümde rekolte çalışmaları bitti… Üretici açıklanacak fiyatı bekliyor


 

Piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz indiriminin zamanlamasına dair ipuçları sunacak olan ABD istihdam verilerine çevrildi. Haftanın son işlem gününde Çalışma Bakanlığı’nın Mayıs ayı istihdam raporu takip edilecek. Öncesinde ise Çarşamba günü tarım dışı istihdam verisi açıklanacak.


 

Mart ayında kaydedilen artıştan sonra, Nisan ayında Tarım Dışı İstihdam 175 bin artmıştı. Bu düşüş işgücü piyasasında gevşeme işareti olarak değerlendirilirken, ABD Doları baskı altında kalmıştı. Ancak, Fed yetkilileri istihdam verilerini küçümseyerek politika faizinde indirime gitmeyeceklerini belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi