Altın, bugün gerçekleşecek olan Fed’in faiz kararıyla yön bulacak. Güvenli liman olarak nitelendirilen altın, son dönemde dalgalanmalar yaşarken yatırımcılar “Altında son durum ne olacak?” sorularına yanıt ararken, altın piyasası uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken yorumlarda geldi.

Şarap ve rakıya zam! Şarap ve rakıya zam!

Gözler FED’in kararına çevrildi

Fed, bugün faiz kararını açıklayacak. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de Fed kararı öncesi altın fiyatları hakkındaki tahminlerini paylaştı.

İslam Memiş Youtube kanalında yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

"Altın alacaklar için yine muhteşem fırsatı son haftada vermeye devam ediyor. Geçen hafta 'Önümüzdeki hafta da altın ve gümüş fiyatları baskılanmaya devam edecek. Fed'e kadar bu dolar karşısındaki varlıklar baskılanmaya devam edecek' söylemim vardı. Bu baskılanma Fed sonrası yeniden yükseliş trendi bizi bekliyor.

Gram altının 1986 lira seviyesinde olduğunu, serbest piyasalarda fiziki altın tarafından 2040 -2050 lira seviyesinde seyrettiğini görüyorsunuz. Fed'e kadar olan süreçte 2050, 2040,2070 aralığını takip edeceğimi ifade etmiştim.”

"Yine aynı düşüncem geçerli. Fed'e kadar olan süreçte 2050 devamında 2040 lira fiziki altın tarafında destek seviyesini takip ediyor olacağım."

"Özellikle bu hafta düğün yapacaklar, altın almayı düşünenler, altın borcu olanlar bu haftayı kaçırmaması gerekiyor. Yılın son alım fırsatı olarak bunu değerlendirebiliriz."

"Tekrar 2070 lira seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğiz. Daha sonra kademeli bir şekilde dalgalı bir seyir göreceğiz ama ondan sonraki hedef 2090, 2150 yaz aylarında 2500, 2700 ve yılın son çeyreğinde 3 bin lira seviyelerini beklemeyi sürdüreceğiz."

"Parası hazır, altın almak isteyen yatırımcılar bunu fırsata çevirmeli. 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. Hem ons bazında hem de gram tarafında. Bence iyi değerlendirilmeli."

Editör: Nuray Bozkurt