Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nda düzenlenen alternatif kutlana törenine CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan’ın yanı sıra Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin il başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, sivil toplum örgütleri ile sendika temsilcileri de katıldı.

Yoğun katılımın olduğu alternatif kutlama programında çelenk sunma törenin ardından İstiklal Marşı okunarak, saygı duruşunda bulunuldu.

Törende bu yıl siyasi partilerinin il başkanları yerine konuşmaları gençlik kolları başkanları yaptı.

“BİR BAYRAM DA 28 MAYIS’TA KUTLAYACAĞIZ”

Törende ilk söz alan CHP Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çabuk konuşmasında 28 mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, partisinin genel başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyet’nin 13’üncü cumhurbaşkanı yaparak gençlerin ikinci bir bayram kutlayacağını ifade etti.

CHP’li Çabuk yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bir bayramımızı da önümüzdeki pazar günü kutlayacağız. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak olan genç kardeşlerimle birlikte bu otoriter iktidardan kurtulunca Atamızın huzuruna gururla çıkacağız. 9 gün sonra ülkemizin kaderini tüm genç arkadaşlarımla birlikte bizler belirleyeceğiz. Tüm genç arkadaşlarıma bir kez daha sesleniyorum. Biliyorum çoğumuz başka iktidar dahi görmedik, çok çalıştık çok yorulduk. Ama Cumhuriyeti yeniden demokrasi ile taçlandırmaya, yeniden Atatürk Cumhuriyeti'ni kurmamıza çok az kaldı. Seçim günü önce oyumuzu kullanacağız sonra ona sahip çıkacağız. Artık mücadelemizde en ön saflarda gençler olacak bu işi hep birlikte başaracağız.”

“GENÇ KARDEŞLERİMİZ UMUTSUZ OLMAYIN”

CHP Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Mehmet Arslan ise törende yaptığı konuşmada seslenerek, gençleri umutsuzluğa kapılmaması çağrısında bulundu.

CHP’li Arslan yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Sevgili kardeşlerimiz umutsuzluğa kapılmasın. Atatürk Samsun’a ayak bastığında arkasında çok daha kötü durumda bir ülke çok daha ağır koşullar vardı. Yokluğun kol gezdiği o günlerde Mustafa Kemal’in de elinde bu halka verebileceği tek bir şey vardı. Umuttu O. Genç kardeşlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi öylesine bize emanet etmedi. Biz gençler, bu mirasa en sıkı şekilde sahip çıkacağız. Asla yılgınlığa kapılmayacağız. Çok çalışacağız. Mücadele edeceğiz. Bu güzel ülkeyi emperyalizmin ve Türkiye düşmanlarının kirli ellerine ve amaçlarına teslim etmeyeceğiz.”

ADD Manisa Şubesi Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızıler de söz alarak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından törene katılan gençler ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları attı. Alternatif kutlama programı katılanların Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sonlandı. Özkan ÇELİK 

Editör: Onur Yılmaz