SpaceX, Alper Gezeravcı’nın bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Ax-3 misyonu ekibinin dönüşünün Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün daha ertelendiğini açıkladı. Açıklamaya göre, Dragon’un Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılması için en erken tarih ise 6 Şubat. Peki, Alper Gezeravcı’nın bulunduğu Dragon, Dünya’ya nasıl dönecek? Cevaplar haberde

SpaceX'in astronot taşıma aracı Dragon ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen astronotlar, Dünya'ya dönüş yolculuğu için hazırlıklara başladı. Dönüş süreci, atmosfere girişten inişe kadar çeşitli aşamalardan oluşacak.

Uzman isim açıkladı! 15 Mayıs’tan itibaren… Uzman isim açıkladı! 15 Mayıs’tan itibaren…

Alper Gezeravcı Dünya’ya Nasıl Dönecek?

SpaceX'in uzay aracı Dragon ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen astronotlar, dönüş yolculuğu için hazırlıklara başladı. Alper Gezeravcı'nın bulunduğu, atmosfere giriş sırasında saatte 27 bin kilometre hızla ilerleyecek olan kapsül, 7 bin derecenin üzerindeki sıcaklıklara karşı SpaceX'in özel ısı kalkanını kullanacak. İniş, 12 saat sürecek yolculuğun finalini oluşturacak.

Saatte 27 Bin Kilometre

Dönüş yolculuğu için astronotlar, Gezeravcı adlı uzay aracına binerek Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacak. Kapsül, kontrollü bir şekilde atmosfere giriş yapacak ve saatte 27 bin kilometre hızla ilerleyerek büyük bir sıcaklıkla karşılaşacak.

Sıcaklık 7 Bin Dereceyi Aşacak!

SpaceX, bu aşamada PICA adı verilen özel bir ısı kalkanını kullanacak. Dış katmanındaki sıcaklık 7 bin derecenin üzerine çıkarken, bu kalkan sayesinde kapsül korunacak. Atmosfere girişin ardından sürtünme etkisiyle yavaşlayan kapsül, paraşütlerin açılmasıyla iniş yapacak.

Dünyaya Dönüş 12 Saat Sürecek

Planlı inişin, ABD'nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu veya batısındaki Meksika Körfezi'nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birinde gerçekleşmesi bekleniyor. Dünya'ya dönüş yolculuğu toplamda yaklaşık 12 saat sürecek. 

Kaynak: Haber Merkezi