Uyuşturucuyla mücadelede bir yazılım projesi olan NARVAS ile ilgili Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 180 günde PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 502 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 100 eylemin engellendiğini açıkladı.

Okula getirdiği biber gazı topu patladı! Okula getirdiği biber gazı topu patladı!

İçişleri Bakanı, çocuk istismarı suçuna yönelik 431 operasyon yapıldığını, 66 kişinin tutuklandığını ve TikTok üzerinden bin 332 hesap tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, son 180 günde kadına şiddet olaylarının 98 bin 249'e ulaştığını ve bu olaylarda 151 kadının hayatını kaybettiğini ifade etti.

NARVAS 81 İlde Uygulanacak

Bakan Yerlikaya, yeni Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) projesini tanıttı. NARVAS, uyuşturucuyla mücadelede kullanılacak bir yazılım projesidir. Projeye göre, 9 bin 675 ihbar alındı, 59 bin şahıs sorgulandı ve proje 1 Ocak 2024'te Türkiye genelinde uygulanacak.

NARVAS nedir?

Narvas, vatandaşların yaptığı bildirim ve ihbarların analiz edilmesini, yoğunluk haritaları oluşturulmasını ve yer-zaman odaklı operasyonları desteklemeyi amaçlayan bir yazılım projesidir.

Kaynak: Özkan Çelik