Genel seçim sonrasında dağılan 6'lı masanın eski ortakları, yerel seçimler için yeni bir ittifak arayışına girdi. Seçimlere sadece 4 ay kala CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine geçen Özgür Özel İYİ Parti'ye teklif götürdü. Ancak, CHP'nin HDP ile olan yakınlığı, İYİ Parti içinde rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun toplantısından çıkan karar, CHP'nin beklentisinin aksine oldu ve İYİ Parti, CHP'ye "hayır" dedi. Seçim için herkesle görüşmeye açık olduklarını belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "CHP listelerinden Meclis'e giren 14 DEVA'lı milletvekili" polemiği yaşadıkları DEVA Parti'ye teklif götürüp götürmeyeceği ise merak konusu haline geldi.

Katıldığı bir canlı yayında bu konuda açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim için adaylarını açıklamaya başladıklarını belirtti ve "Biz yola çıktık, yürüyoruz" dedi. Ancak, vekil krizi sonrasında DEVA Partisi ile görüşme ihtimalini çok zayıf gördüğünü ifade etti.

Ali Babacan şu ifadeleri kullandı:

Birincisi bizim bir Genel Merkez Yönetim Kurulu kararımız var. Yerel seçimlere müstakil girmeyle alakalı. Biz bu kararı almış bulunmaktayız ve adaylarımızı açıklamaya başladık. Biz yola çıktık, yürüyoruz yani.

İYİ Parti’de yeni dönem resmen başladı! Dervişoğlu mazbatasını aldı! İYİ Parti’de yeni dönem resmen başladı! Dervişoğlu mazbatasını aldı!

İkincisi CHP içerisindeki tartışmalara baktığımızda, ittifakı destekleyenler ve karşı olanlar diye bir iki grup oluştu. Ve Sayın Özgür Özel de aslında 6'lı masanın çok da doğru bir şey olmadığını, bu kadar çok sayıda partinin beraberce CHP listesinden seçime girmesinin doğru olmadığını, dolayısıyla bu birlikteliğin iyi bir fikir olmadığını parti içerisinde söyledi ve iki argüman yarıştı CHP içerisinde. Ve belli oyla da Özgür Özel seçilmiş oldu.

Şimdi bütün o Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı yaptıkları yarışta en önemli argümanlardan bir tanesinin yanlış olduğuna kanaat getirip de "Ya biz hata yapmışız, Sayın Kılıçdaroğlu haklıymış. Gerçekten daha büyük birliktelik gerekliymiş" noktasına gelirler mi, bizimle tekrar görüşürler mi? Ben o ihtimali çok zayıf görüyorum. Çünkü çok kısa bir zaman içerisinde kendileriyle çelişme durumu olacak. 

Kaynak: Haber Merkezi