14 Mart 1996 yılında kurulan dernek, özellikle 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yaptığı faaliyetlerle hafızalarda yer etmiş, ülkenin en güvenilir kurumlarından biri haline gelmişti.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekibi, kuruluşlarının 28. yılında deprem gerçeğine dikkat çekmek ve afetlere hazırlıklı olma bilincini tazelemek için Manisa Prime AVM’de fotoğraf sergisi açtı.

Deprem, sel, orman yangını gibi afet durumlarında yapılan arama kurtarma operasyonlarından oluşan fotoğrafların sergilendiği fuaye alanında, sergiyi ziyaret eden Manisalılar’a afet bilinçlendirmesi de yapan dernek gönüllüleri, dağıttıkları broşürlerle de bilgilendirmede bulundular.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Manisa Ekibi Lideri Sermet Kadir Gezenerler, Bakanlar Kurulu kararıyla 19 Ocak 1999’da kamu yararına çalışan dernek statüsü alan AKUT’un  yurt içinde ve yurt dışında  bilgi ve birikimini faydaya dönüştürmek ve insan hayatı kurtarmak için faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, “Bugün ülke genelinde 30 ekibi ve kurulma çalışmaları devam eden yeni ekipleriyle, sayısı her geçen gün artan gönüllüleriyle, her geçen gün büyüyen ve güçlenen AKUT, çalışmalarına özveri ve kararlılıkla devam etmekte, yeni bilgiler ışığında uzmanlık alanlarına yenilerini eklemeye önem vermektedir” dedi.

AKUT’un, sosyal sorumluluk anlayışıyla toplumu bilinçlendirme faaliyetlerini de aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Gezenerler, temel afet bilinçlendirme ve deprem bilinçlendirme seminerleri ile toplumla bir araya geldiklerini söyledi.

Ekip Lideri Sermet Kadir Gezenerler, sergide yer alan her fotoğrafın hikayesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sergide yer alan her fotoğraf, bizim insanımızın hikayesi. Acıya, hüzne, çaresizliğe elini uzatan her bir AKUT gönüllüsü, gittiği her yere umut götürmüş ve verdiği mücadele ile takdir toplamıştır. Ülkemiz insanına, derneğimizin kuruluşunun 28. yılında bu fotoğraf sergisiyle teşekkür etmeyi bir borç biliriz.”

Alışveriş merkezi giriş katında açılan sergi bugün de gezilebilecek.

Editör: Nuray Bozkurt