Asgari ücret yılda bir kez kararlaştırılıyorken bu yıl enflasyonun yükselmesi ve çalışanların alım gücünün düşmesi nedeni ile ara zam yapılması gündemde.

Milyonların gözü temmuz ayında yapılacak olan ara zamda.

Enflasyon farkıyla belli olacak zam oranı ise büyük merak konusu.

"ASGARİ ÜCRETE DOKUNUŞUN YÜZDE 40 SEVİYELERİNDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Habertürk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete yapılacak zammı değerlendirdi.

Kurtulmuş, "Temmuz ayıyla birlikte çalışanlarımızın hayat kalitesini artıracak bir dokunuş yapılacak. Bu dokunuşun yüzde 40 seviyelerinde olacağını düşünüyorum." dedi.

YÜZDE 40'LIK ARTIŞ SONRASI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Kurtulmuş'un açıklamalarına göre, eğer yüzde 40'lık bir artış yapılırsa, asgari ücret 1700 lira zamlanarak 5950 lira seviyesine yükselecek.

Normal Fiyat: 4.250 TL

Zam Tutarı: 1.700 TL

Zamlı Fiyat: 5.950 TL

Zam Oranı: %40

Numan Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"CİDDİ BİR ENFLASYON SÖZ KONUSU"

"İlk olarak döviz piyasalarında olağanüstü hareketliliğin belli bir seyre girmesini sağlayabilmek. Bu anlamda aşırı sert oynamaların kaybolmakta olduğunu görüyoruz. Ciddi bir enflasyon söz konusu. İkinci alan da enflasyonun bir şekilde dizginlenebilmesinin temin edilmesi.

"YÜZDE 40 CİVARINDA BİR ARTIŞ BEKLENİYOR"

Bunun için ilgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşlarımız da hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkmak için yüzde 40'lara yakın bir dokunuş burada gerçekleştirilecek. Asgari ücretlilerle ilgili bir dokunuşun yapılabilmesi." ENSONHABER

Editör: Zerrin Ağar