Sözcü Çelik, MKYK toplantısında seçim dönemini işaret ettiğini belirtti. MKYK’da eser siyaseti dönemini buluşturmak için elinden gelen gayretin herkes tarafından gösterilmesi gerektiğinin söylendiği ve değerlendirildiğini aktaran Çelik, “Birimlerimiz bununla ilgili hazırlıklarını yapmaktadır. MKYK toplantımızda gündem maddesi olarak bölgesel ve uluslararası gelişmeler tabii sadece bu bir başlık altında Gazze meselesi ele alınmıştır. Türkiye'nin pozisyonunu temasları şimdiye kadar gelinen nokta kapsamlı bir şekilde MKYK'mızda değerlendirilmiştir. Soru cevaplarla birlikte çeşitli yönleriyle ele alınmıştır. Teşkilat başkanlığımız, yeni MKYK'mızdan yetki istemiştir biliyorsunuz teşkilatlarla ilgili olarak genel başkanımıza, illerin atanması, ilçeleri atamalarımızla ilgili yetki vermektedir. Bu yetki talebi görüşülmüş uygun bulunmuştur. Aynı zamanda seçim işleri başkanlığımız, seçim takvimlerimiz açıklanması ve çeşitli aşamalarının belirlenmesiyle ilgili olarak yetki istemiştir. Bu takvimin nasıl işleyeceği bunun nasıl gerçekleşeceği üzerindeki son çalışmaları tamamlanıp genel başkanımızın onayına sunulduktan sonra bir iki gün kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tabii geldiğimiz noktada fiilen bu MKYK toplantısıyla birlikte bu yetkililerin verilmesiyle birlikte bizim açımızdan seçim dönemi çalışmaları ve takvimi resmen başlamıştır. Ama işte adaylarımıza zaman başvuracak hangi yönetmenler uygulanacak bunun takvimi ile ilgili olarak takvim çalışması bir gün içerisinde genel başkanımızın onayıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ama AK Parti MKYK açısından bu çalışmaların resmi başlangıcı bu MKYK'yla birlikte gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

Avrupalıların, Amerikalıların meseleyi uzaktan seyretmenin meseleyi çözebileceğini zannettiklerini ifade eden Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şu anda bütün uluslararası kurumlar insanların insan haklarıyla ilgili bütün müktesebatı test altındır. Avrupalılar, Amerikalılar meseleyi uzaktan seyretmenin meseleyi çözebileceğini zannediyorlar. İsrail'in peşine takmış, takılmış biliyorlar. Oraya habire savaş gemisi göndermenin nükleer denizaltı göndermenin hiç kimseye bir faydası olmayacak. Milyonlarca Afrikalıyı on yıllar boyunca köleleştirenler 200 bin Cezayirliyi öldürenler 1995’de Srebrenitsa’da soykırıma imza atanlar şimdi aynı yazılımı yeniden işlettiklerinin farkına varsınlar. Nazilerin yaptığını şu anda Netanyahu hükümeti yapıyor. Netanyahu hükümetinin yaptığıyla Nazilerin yaptığı aynı şeydir. Dünyanın buna bir dur demesi gerekmektedir. Yoksa insanlığın bütün medeniyetin kazanımları bu Netanyahu hükümetini yönetenlerin bu maalesef katliam siyasetinin altında ezilecek yok olacaktır."

“Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde yeni bir diplomasi atağı da tekrar başlatacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde yeni bir diplomasi atağı da tekrar başlatacağını söyleyen Çelik, "Bu konuyu en yakın bir şekilde takip ettiğini  biliyoruz. İnşallah şu anda Türkiye'nin ortaya koyduğu ateşkes ve arkasından barışın iki devleti çözümün sağlanmasına yönelik garantörlük mekanizmasının hayata geçmesi için bütün çalışmalar sürdürülmektedir. Ayrıca Dışişleri Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız, muhataplarıyla konuyu görüşmeye yakından takip etmeye de devam ediyorlar” dedi.

Bir gazetecinin “ Gazze’ye giden yardımları yeter buluyor musunuz?” sorusuna ise Çelik, "Bizim değerlendirmelerimize göre, kurumlarımızın değerlendirmesine göre Gazze'ye günlük en az 500 tırlık yardım girmesi gerekir. Fakat 32 günde kaç tır girmiştir toplam 32 günde? 450 yıl yardım girmiştir. Yani bir günde girmesi gereken kadar yardım bile 32 günde girmemiştir. Türkiye bütün imkan ve kabiliyetleriyle insani yardımdan sağlık hizmetine kadar, bütün imkan ve kabiliyetlerini, her türlü desteği vermeye hazırdır. Fakat İsrail tarafı bunu engellemektedir. Yani düşünün koskoca bir uluslararası sistem günlük insani yardımın girilmesini bile sağlamaktan aciz duruma düşmektedir. Gazze’nin boşaltılması gibi bir şeyi asla kabul edemeyiz. Bu kesinlikle söz konusu olamaz. Burada ya Gazze'yi boşaltın ya da hepinizi öldürürüz gibi bir seçeneğin ortaya koyulması uluslararası sistemin tümden iflas etmesi barbarlığın varlığın hakim olması demektir. Gazze'nin boşaltılması demek Netanyahu hükümetinin ve bu zihniyettekilerin Filistin davasının ortadan kaldırması demektir. Buna hiçbir şekilde olumlu bakılamaz. Hiçbir şekilde buna müsaade edilemez” yanıtını verdi.

CHP’de genel başkan seçimiyle ilgili soru üzerine Çelik, “Yeni göreve gelenleri tebrik ediyoruz. Ama biz orada bir değişiklik görmedik. Aynı söylemler tekrar ediyor. Türkiye'de siyasal değişimi taşıyan parti yine AK Parti'dir. Türkiye'de siyasal değişim ihtiyacını gerçekleştiren kadrolar Cumhur İttifakı kadrolarıdır. Bizim gördüğümüz CHP aynı CHP, orada sadece bir koltuk değişimi olmuştur” ifadelerini kullandı. İHA

Manisa’da AK Partili kadınlardan Gazzeli anneler için açıklama! Manisa’da AK Partili kadınlardan Gazzeli anneler için açıklama!

Editör: Nuray Bozkurt