İYİ Parti Manisa'da istifa! İYİ Parti Manisa'da istifa!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı ortağı AK Parti, Manisa’daki 11 ilçe adayını tanıttı. Buna göre Cumhur İttifakı’nın aday listesi ve AK Parti'nin Manisa adayları kesinleşmiş oldu.

Cumhur İttifakı’nın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı MHP’den Cengiz Ergün olarak belirlenmişti.

AK Parti, yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık kapsamında adaylarını Yunusemre Millet Çarşısı'nda düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıkladı. AK Parti, Manisa'daki 11 ilçede yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık kapsamında adaylarını Yunusemre Millet Çarşısı'nda düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı'nda açıkladı. Cumhur İttifakı'nın aday listesi böylece netleşmiş oldu. AK Parti Manisa Adayları...

AK Parti Manisa Adayları

AK Parti’nin Manisa’da 11 ilçedeki belediye Başkan Adayları belli oldu. İşte ilçe ilçe AK Parti'nin Manisa'daki adayları:

  • AK Parti Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ahmet Alhan
  • AK Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Ömer İşçi
  • AK Parti Demirci Belediye Başkan Adayı Erkan Kara
  • AK Parti Gölmarmara Belediye Başkan Adayı Kamil Öz
  • AK Parti Gördes Belediye Başkan Adayı Muhammet Akyol
  • AK Parti Kırkağaç Belediye Başkan Adayı Fevzi Ok
  • AK Parti Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Regaip Topuz
  • AK Parti Saruhanlı Belediye Başkanı Adayı Ekrem Cıllı
  • AK Parti Soma Belediye Başkan Adayı Egemen Bülent Türkmen
  • AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt
  • AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Çerçi

AK Parti Ahmetli Belediye Başkan Adayı Ahmet Alhan Oldu | Ahmet Alhan Kimdir?

Ahmet Alhan 1959 yılında Ahmetli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ahmetli'de, liseyi Manisa'da tamamladı. 1980 yılında kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini 1984 yılında üstün başarı ile bitirdi. 2000 - 2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Askerlik hizmetini Erzurum'da yedek subay olarak tamamladı. Kars'da eski Rus binaları kontrol mühendisi olarak çalıştı. Eskişehir'de spor eğitim tesisleri Çankırı'da belediye sarayı ve kütüphane inşaatlarında şantiye şefi olarak çalıştı. Bütün bilgi ve birikimi ile Ahmetli'ye dönüp büyük bir heyecan ile çalışmaya başladı. Ahmetli'de çalışırken 700 ün üzerinde inşaatın projesi ile 300 ün üzerinde inşaatın yapımını üstlendi. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden adaylığını koyan Ahmet Alhan 1. Dönem 29 Mart 2009 Seçimlerinde 2426 oy alarak 806 oy farkı, 2. Dönem 30 Mart 2014 Seçimlerinde 4648 oy alarak 728 oy farkı, 3. Dönem 31 Mart 2019 Seçimlerinde 4773 oy alarak 591 oy fark ile Belediye başkanlığına seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

AK Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Ömer İşçi Oldu | Ömer İşçi Kimdir?

Ömer İşçi, 12 Temmuz 1971’de Akhisar Hashoca Mahallesi’nde doğdu. Eğitim hayatına Misak-ı Milli İlkokulu’nda başladı. Ortaokulu Ali Şefik Ortaokulu’nda tamamlayıp lise eğitiminden sonra Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Marka İletişimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Ayrıca Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nde Psikoloji Eğitimi aldı. 2004-2019 yılları arasında Akhisar Belediye Meclis Üyeliği, 2004-2009 yılları arasında Akhisarspor Başkanlığı (Profesyonel liglerdeki ilk şampiyonluk), 2009-2019 yılları arasında Akhisar Belediye Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca 2014-2019 yılları arasında Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği,2014-2019 yılları arasında Akhisar Üniversitesi Yaptırma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde de yer almıştır. Ömer İşçi siyasi olarak 2020-2023 yıllar arasında AK Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Tanıtım Medya Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Evli ve bir kız ile bir erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

AK Parti Demirci Belediye Başkan Adayı Erkan Kara Oldu | Erkan Kara Kimdir?

Erkan Kara, 1974 yılında Demirci’de doğdu. İlkokulu Demirci Köylüce Köyü (Mahalle) ilkokulunda okudu. Orta ve lise tahsilini Demirci Lisesinde 1991 yılında tamamladı. 1994 yılında Samsun Polis Okuluna gitti. 1995 yılında polis memuru olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında göreve başladı. 1998 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesinde Hava trafik kontrolörlüğü kursuna gitti. Kurs bitimi sonrasında Havacılık Daire Başkanlığında Hava Trafik Kontrolörü polis memuru olarak göreve devam etti. Bu süreçte üniversite tahsilini tamamladı. 2013 yılından itibaren Başbakanlık emrine geçici görevli olarak göreve başladı. Başbakanlıkta yapmış olduğu görevlerden dolayı takdirname belgesini Başbakanı Binali Yıldırım’dan aldım. 2017 yılında kurum değişikliği yaparak Devlet Hava Meydanları İşletmesine Hava Trafik Kontrolörü olarak geçti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden sonra kurulan Cumhurbaşkanlığı Hava Ulaştırma Dairesinde Uçuş Operasyon Şube Müdürü olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçuşlarının koordinesini ve takibini yapan ekibin içerisinde yer aldı. 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi Demirci Belediye Başkan Aday Adaylığı için 1 Aralık 2023 tarihinde istifa etti.

AK Parti Gölmarmara Belediye Başkan Adayı Kamil Öz Oldu | Kamil Öz Kimdir?

Kamil Öz, 1967 yılında Akhisar’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Gölmarmara’da tamamlayıp ardından İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Tütün Eksperliği Bölümü’nden mezun oldu. 1992 yılında Tekel’de mühendis olarak iş hayatına başladı. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde; Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Manisa’da görev yaptı. Görevi süresince aile şirketine ortak olarak ticaret hayatını sürdürdü. Gölmarmara’da ilk çırçır fabrikasını kurdu. Zeytin ticareti ve işletmeciliği yaparak ilçe ekonomisine katkı sağladı ve 3 yıl Gölmarmara’da Kurumlar Vergisi şampiyonu oldu. 3 Şubat 2011’de AK Parti İlçe Başkanlığı’na atandı. 9 Şubat 2012 tarihinde yapılan kongrede AK Parti İlçe Başkanlığı’na seçildi. 2014 Mart ayında gerçekleşen mahalli idareler seçimlerinde Gölmarmara Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019 mahalli idareler genel seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Gölmarmara Belediye Başkan adayı gösterilerek, yapılan seçimlerde ikinci kez Gölmarmara Belediye Başkanlığı’na seçildi. Evli ve dört çocuk babası.

AK Parti Gördes Belediye Başkan Adayı Muhammet Akyol Oldu | Muhammet Akyol Kimdir?

Muhammet Akyol, 1967 Gördes’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gördes’te, Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nda lisans eğitimini tamamlayarak; askerlik görevini Samsun’da yaptı. 1 Aralık 1993 yılında öğretmen olarak kamuda göreve başladı. İstanbul Defterdarlığı Bayrampaşa Vergi Dairesi’nde ve İzmir Konak Vergi Dairesi’nde memur olarak görev yaptı. Gördes Mal Müdürlüğü’nde memur, şef ve müdürlük görevlerinde bulundu. 1998 – 2001 yıllarında Gördes Devlet Hastanesi’nde Döner Sermaye Saymanlığı’nı yürüttü. 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na geçiş yaparak, Erzurum / Karaçoban’da sınıf öğretmenliği görevinde bulundu. Gördes Çiçekli İlköğretim Okulu ve Kıranköy İlköğretim Okullarında öğretmen ve müdür yetkili öğretmen olarak çalıştıktan sonra 2004 yılından 1 Aralık 2008 tarihine kadar Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevini yürüttü. 1 Aralık 2008’de kamudaki görevinden istifa ederek, 17 Ocak 2009 tarihinde Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı.29 Mart 2009, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde sürekli artan bir teveccühle Gördes Belediye Başkanlığı’na seçildi. Belediye Başkanlığı görevi sırasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Bölümünde tamamlayarak akademik eğitime başladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Akyol, 1 Nisan 2009 tarihinden bugüne de Gördes Belediye Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

AK Parti Kırkağaç Belediye Başkan Adayı Fevzi Ok Oldu | Fevzi Ok Kimdir?

Fevzi Ok 1966 doğumlu. Ailesi, Kırkağaç’ın Öveçli mahallesinden. Zeytincilik alanında tarım ve zeytin ürünleri imalatı işleri ile meşgul. 1983 yılında Kırkağaç Lisesinden mezun oldu. 1988 yılındaysa Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi makine mühendisliği bölümünden mezun oldu. Askerlik hizmetinden sonra aile işletmesinde iş hayatına atıldı. Halen de aile işletmede faaliyete devam etmekte. 1999 yılında Açık Öğretim Fakültesi Dış Ticaret Bölümünü, 2020 yılında Açık Öğretim Fakültesi Marka İletişimi Bölümünü, 2022 yılında Açık Öğretim Fakültesi Spor Yönetimi Bölümünü bitirdi. Halen Açık Öğretim Fakültesi Yerel Yönetimler ve Belediyecilik Bölümü öğrencisi. 2011-2013 yılları arasında Akhisar Ticaret Odası Borsası Denetim Kurulu Üyeliği, 2017 yılından beri de Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2005 yılından beri de Kırkağaç Acar İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim kurulunda hizmet verdi. Evli ve iki evlat babası.

AK Parti Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Regaip Topuz Oldu | Regaip Topuz Kimdir?

Regaip Topuz, 28 Eylül 2002 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisine üye olarak aktif siyasi hayatına başladı. Ardından Gençlik Kolları Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği Görevlerinde bulundu.
Bir süre AK Parti Köprübaşı İlçe Başkanlığı görevinde de bulundu. 2003 ve 2010 yılları arasında Tütünkent Taşıyıcı Koop. Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Ardından 2012 ve 2016 yılları arasında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop. Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Regaip Topuz, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Manisa Köprübaşı Belediye Başkan Adayı oldu ve seçildi.

AK Parti Saruhanlı Belediye Başkanı Adayı Ekrem Cıllı Oldu | Ekrem Cıllı Kimdir?

AK Parti’nin Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Ekrem Cıllı hakkında çok fazla bilgi bulunmamakla birlikte, geçmiş dönemlerde partinin Saruhanlı İlçe Başkanı olarak görev yaptığı biliniyor.

AK Parti Soma Belediye Başkan Adayı Egemen Bülent Türkmen Oldu | Bülent Türkmen Kimdir?

AK Parti’nin Soma Adayı Egemen Bülent Türkmen hakkında da çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Türkmen, partinin Soma İlçe Başkanı olarak görev yapıyordu.

AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt Oldu | Yavuz Kurt Kimdir?

Yavuz Kurt, 1978 yılında Manisa'da doğmuş ve ilkokul ile ortaokul eğitimini Manisa'da tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1998 yılında dereceyle mezun olan Kurt, kariyerine Sosyal Güvenlik Kurumu'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlamış ve sırasıyla Müfettiş, Başmüfettiş görevlerinde bulunmuştur.
2000-2016 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Yavuz Kurt, 2016-2021 döneminde Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü olarak görev yapmış, ardından 2021-2022 yıllarında SGK Ankara İl Müdürü olarak atanmıştır. 2022 yılından itibaren ise SGK İzmir İl Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.
Yavuz Kurt, İngilizce bilmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır. Yavuz Kurt, aynı zamanda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Endüstriyel İlişkiler Çalışma Grubu üyesi ve Sosyal Güvenlik Dünyası Dergisi hakem kurulu üyesidir. Çalışmaları genellikle kayıt dışı istihdamla mücadele, sosyal güvenliğin finansmanı, denetimde etkinliğin artırılması, istihdam artırıcı tedbirler, endüstri 4.0 ve toplum 5.0 modellerinin sosyal güvenlik üzerindeki etkileri gibi konuları içermektedir.

AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Çerçi Oldu | Mehmet Çerçi Kimdir?

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitiren Mehmet Çerçi 1960 doğumlu. İhtisas eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda tamamlayarak uzman oldu. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Kurucusu, Yardımcı Doçent Doktor olarak öğretim üyeliği görevinde bulundu. Serbest hekim olarak çalıştı ve özel bir şirkette yöneticilik yaptı. 2001 yılında, AK Parti’de siyasete başladı. Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2002 - 2011 yılları arasında, 22. ve 23. dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yaptı. TBMM’de bulunduğu dönemde uzun yıllar Dünya Parlamentolarının üst birliği olan Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyesi olarak dünyanın pek çok ülkesinde yapılan toplantılarda Türkiye’yi temsil etti. Dr. Mehmet Çerçi, 2014 yerel seçimlerini kazanarak Yunusemre Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı oldu. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde de güven tazeleyen Başkan Çerçi, halen görevine devam etmektedir. İngilizce ve Fransızca bilen Mehmet Çerçi, kendisi gibi Tıp Doktoru olan Melek Çerçi ile evlidir.

AK Parti’nin Manisa ilçe adayları belli oldu! Foto Galeri: AK Parti’nin Manisa ilçe adayları belli oldu!

MHP Manisa İlçe Adayları

MHP’nin Manisa’da 6 ilçedeki belediye Başkan Adayları belli oldu. İşte ilçe ilçe MHP’nin Manisa'daki adayları:

  • MHP Alaşehir Belediye Başkanı Necdet Türk
  • MHP Kula Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tosun
  • MHP Salihli Belediye Başkan Adayı Zeki Kayda
  • MHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk
  • MHP Selendi Belediye Başkanı Adayı Nurullah Savaş
  • MHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan 
Kaynak: Özkan Çelik