AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, belediye başkan adaylarının açıklanmasına yönelik takvimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Ay sonu itibariyle söylenmişti ama biraz esneyebilir. Çünkü teşkilatlarımız buraya geliyor. Teşkilatlarımızın gelmesiyle birlikte bu istişareleri yapıyoruz. Dolayısıyla takvimde bir esneme olabilir. Zaten vaktimiz var, acelemiz yok. Burada önemli olan seçimlere rahat bir şekilde hazırlanabilecek şekilde bütün bu istişarelerin en derin istişare anlamında yapılması." Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta içinde Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon ile gerçekleştirdiği istişarelerin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Ayrıca, belediye başkan adaylarının açıklanmasının, parti içindeki istişarelerin tamamlanmasına bağlı olarak gerçekleşeceğini ifade etti.

Başkanlardan Turgutlu’da inceleme Başkanlardan Turgutlu’da inceleme

Çelik, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki insanlık dışı duruma karşı uluslararası düzeydeki çabalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Gazze'de bu soykırıma imza atanların cezalandırılması yönündeki siyasi iradesini devam ettirerek uluslararası düzeydeki temaslarına devam ediyor." şeklinde konuştu.

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e yönelik ifadelerine de değinerek, "CHP Genel Başkanı'nın anlamadığı konularda konuşmaması gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yapılan değerlendirmeler, üslup olarak siyasi ahlaka uygun değil." dedi.


 

Kaynak: Almıla Nur Berilğen