Manisa’da son günlerde etkili olan kavurucu sıcaklıklar artık tarih oluyor. Termometrelerin 30 derecenin üzerinde seyrettiği kentte, cuma günüyle birlikte bambaşka bir hava tablosu başlayacak. Meteorolojik kaynaklar, “Afrika sıcakları çekiliyor, Balkanlar’dan serinlik geliyor” diyerek kritik uyarısını yaptı.

Manisa Hava Durumu (25-29 Eylül)

25 Eylül Perşembe günü 31 dereceye ulaşan sıcaklıkların, 29 Eylül Pazartesi itibarıyla 27 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası cuma günü yurdu terk ederken, Balkanlar üzerinden gelen serin rüzgarlar özellikle Marmara ve Ege’de hissedilecek.

Nem oranlarının hafta sonu yükselmesiyle birlikte, vatandaşların daha serin ama zaman zaman bunaltıcı bir havaya hazırlıklı olmaları gerektiği belirtildi.

Uzmanlar ayrıca ani sıcaklık değişimlerinin, özellikle kronik rahatsızlığı olan kişiler için risk oluşturabileceği uyarısında bulundu.

“Cuma günüyle birlikte farklı bir havaya uyanacağız”

Meteoroloji uzmanları, cuma gününü işaret ederek, “Sıcaklara aldanmayın, cuma günü bambaşka bir havaya uyanacağız. Sonbahar artık kendini gösterecek” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Özkan ÇELİK