Panathinaikos Samet Akaydin'ı Atatürk paylaşımı nedeniyle kadro dışı bıraktı Panathinaikos Samet Akaydin'ı Atatürk paylaşımı nedeniyle kadro dışı bıraktı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde oto tamir işiyle uğraşan Ali Özbudak, son günlerde artan sahte motor yağlarına karşı sürücüleri uyararak, "Sahte motor yağları, motorun ömrünü kısaltabilir ve araç sahiplerine ekonomik zararlar verebilir" dedi.

Alaşehirli esnaf Ali Özbudak, sahte yağ motorları konusunda sürücüleri bilgilendirdi. Fiyatlardaki artışın nedeniyle son günlerde piyasada sahte motor yağlarının yaygınlaştığını belirten Özbudak, "Otomobil, kamyon, iş makinesi gibi tüm araçlarda, özellikle motorla temas halinde olan yağın belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekiyor. Ancak son zamanlarda kolayca satın alınabilen sahte yağlar, araçların ömrünü kısaltıyor. Araç sahipleri ciddi maliyetlere katlanmak zorunda kalabiliyor. Güvenliği ön planda tutmak adına sürücülerin, yetkili servislerden veya güvenilir yerlerden motor yağı almaları önemlidir. Sahte motor yağları genellikle renk ve koku farklılıkları ile ayırt edilebilir, ancak herkesin bunu başarması mümkün olmayabilir. Sahte yağların kayganlaştırma özellikleri düşük olabilir, bu da aracın hararet yapmasına ve motorun zarar görmesine neden olabilir. Araçlarda pistonlar, yataklar ve yağ ile teması olan diğer parçalar, yağın sürtünme etkisiyle çalışır. Bu nedenle doğru yağın kullanılması, bu parçaların ömrünü uzatır. Sahte yağlardan korunmanın bir yolu, belirli aralıklarla aracın yağ seviyesini kontrol etmektir. Çünkü normal bir yağ kullanıldığında, aracın yağ değişim süresi belirli bir kilometre sonra gelir, genellikle 10 bin kilometre civarındadır. Ancak sahte yağlar bu kilometreyi tamamlayamaz, çünkü eksilir. Motor kapağı açıldığında köpük oluşabilir ve yanık koku hissedilebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA