A101 Kurbanlık Fiyatları 2024

A101 Ekstra, yaklaşan kurban bayramı için çeşitli kurbanlık seçenekleri sunuyor. Kurbanlık Karaman Koç - Yaklaşık 16-19 Kg fiyatı ₺13.750,00 TL iken Kurbanlık Büyükbaş 1/7 Hisse ile Yaklaşık 23-26 Kg Kemiksiz Et Fiyatı ise ₺16.950,00 TL olarak açıklandı.

Karaman Koçları, yaklaşık 16-19 kg ağırlığında olup, helal kesim kurallarına uygun olarak kesilmektedir. Büyükbaş hayvanların ise 1/7 hissesi, yaklaşık 23-26 kg kemiksiz et sağlamaktadır. Helal kesim kurallarına uygun olarak, veteriner hekimler ve din görevlilerinin gözetiminde kesilmektedir.

 

A101 Kurbanlık Caiz Mi?

A101 Ekstra üzerinden alınan kurbanlıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliklerine uygun olarak kesilmektedir.

Kurbanlıklar Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliklerine uygun şekilde kesilerek kemiksiz hale getirilir. Mağazalardan ya da internet sayfasıdan kurbanlık alımı yaptıktan sonra A101 Yeni Mağazacılık A.Ş.’yi kurbanlığınızın kesilmesi için vekil tayin etmiş olursunuz. Kurban kesimi noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde helal kesim kurallarına uygun olarak yapılır. Alınan kurban vekâletleri kesimi yapacak kasaplara verildikten sonra kesim süresince her bir kurban sahibinin adı ve soyadı tek tek okunur.

Kurbanlıklar Ne Zaman Teslim Alınacak?

Kurbanınızı, kurban kesim yoğunluğuna bağlı olarak, 17.06.2024 saat 17:00 (Kurban Bayramının 2. Günü) ile en geç 19.06.2024 saat 15:00 (Kurban Bayramı’nın 4. Günü) tarihine kadar sipariş verirken seçtiğiniz mağazadan teslim alacak kişiye ait kimliği ibraz ederek teslim alabilirsiniz.

Kurbanlıkların Kesimi İçin Vekalet Nasıl Verilecek?

Alınan kurbanlık vekaleti kesimi yapacak kasaplara verildikten sonra, kesim süresince her bir kurban sahibinin adı ve soyadı tek tek okunur.

Ödeme seçenekleri nelerdir?

Kredi kartınızı, banka kartınızı,  GarantiPay veya BKM Ekspres üyeliğinizi kullanarak ‘’A101 ekstra’’ satış kanalından alışveriş yapabilirsiniz. Bir siparişin ödemesi sadece bir kredi kartı veya bir banka kartı kullanımı ile yapılabilir. EFT, havale ve kapıda ödeme, banka puanı ile sipariş oluşturulamamaktadır. Kurbanlık alışverişlerinizde  peşin fiyatına vade farksız 3 taksit ile ödeme imkanı sağlanmaktadır.

 

A101 Kurbanlık ürünleri hangileri?

Karaman Koç Kurbanlık Kolisi: Irkı Karaman kuzu olan, net olarak kemikli minimum 16 kg ağırlığında; bir bütün kuzu karkas gövdesinin 2 (iki) adet kol, 1 (bir) adet gerdan, 2 (iki) adet yarım kafes, 2 (iki) adet but, kuyruk yağı ve takım sakatatı(ciğer, yürek, böbrek) içeren kurbanlık koli seçeneğidir.

1/7 Hisse Büyükbaş Kurbanlık Hisse Kolisi: Kurbanlık vasfına uygun büyükbaş hayvanın kesilip kemiksiz hale getirildikten sonra, yağı ve sakatatı dahil (ciğer, yürek, böbrek) 1/7 oranında eşit hisselere ayrılan net olarak minimum 23 kg ağırlığındaki kurbanlık koli seçeneğidir.

 

Kurbanlıkların Sakatatları ve Kemikleri De Kurban Siparişimde Gönderilecek Mi?

Kurbanlıkların deri, bağırsak, kelle, paça, işkembe ve kemikleri (büyükbaş için) kurban sahibi adına Türk Hava Kurumuna bağışlanır. İlgili bağış makbuzları kurbanlık kolisi ile birlikte kurban sahibine ulaştırılır.

Kurbanlık koçların yürek, ciğer, böbrek, dalak ve kuyruk yağları kolilerin içinde yer alacaktır.

Kurbanlık büyükbaş hayvanların yürek, ciğer ve böbreği her bir koliye 1/7 hisse oranında konulacaktır.

Şehzadeler’de daire satılıyor! Şehzadeler’de daire satılıyor!

Büyükbaş, Küçükbaş ve Bağış Kurbanlık Sipariş Süreci Başladı

A101 Ekstra, kurban siparişlerinizi ve bağışlarınızı gerçekleştirmenize olanak tanıyor. Tüm kurbanlıklar, veteriner hekimler, din görevlileri, noter ve gıda mühendislerinin kontrolünde, helal kesim kurallarına uygun olarak kesiliyor.

İşte adım adım sipariş süreci:

1. Sepete Ekleme

İlk adım olarak, kurbanlık veya bağış yapmak istediğiniz kurbanlığı seçip sepetinize ekleyin.

2. Vekalet Onaylama

Kurban Vekaletinizi adı ve soyadı ile belirterek mağazadan teslim alacak kişinin adı, soyadı ve iletişim bilgilerini girerek vekalet aşamasını tamamlayın. Kurbanlık bağışınız için Ziçev tanımlı gelecektir.

3. Mağaza Seçimi

Kurban siparişinizi teslim almak istediğiniz il, ilçe ve mahalle bilgilerini girerek çıkan mağazalardan birini seçin. Kurbanlık bağışlarınız için bu aşama gerekmemektedir.

4. Ödeme

Ödemenizi tek çekim veya vade farksız 3 taksit ile gerçekleştirebilirsiniz.

5. Teslimat

Kurbanınızı kesim yoğunluğuna bağlı olarak bayramın 2. gününden itibaren seçtiğiniz mağazadan teslim alabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi