Malatya’da 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlayan yeniden yapılanma sürecinde iş gücü sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle inşaat ve mobilya sektörlerinde, yüksek maaş tekliflerine rağmen kalifiye personel bulmakta zorlanılıyor.
Yeşilyurt 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya üretimi yapan Hasan Boyraz, artan inşaat ve tadilat taleplerinin iş yüklerini artırdığını ve siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini söyledi.
Boyraz, sadece Malatya’dan değil, depremden etkilenen Adana, Kahramanmaraş ve Hatay gibi illerden de yoğun sipariş aldıklarını belirtti. Ancak, usta eleman eksikliği nedeniyle işleri aksattıklarını ifade etti.
Çözüm arayışları çevre illere kaydı
Boyraz, aylık 50-60 bin TL maaş teklif etmelerine rağmen çalışacak eleman bulamadıklarını dile getirerek, çözüm olarak çevre illerden personel temin etmeye çalıştıklarını anlattı.