Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya Akhisar Belediye  Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili ve Akhisar Belediyesi Kültür Komisyonu Üyeleri Fikret Türk, Ali Rıza Çelik, Sema Şenyaşa, İbrahim Emre Ursavaş, Burcu Alkın  ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Dutlulu, festivalin çalışmalarına aylar öncesinden başladıklarını ifade ederek Akhisarlı insanların sosyal yaşamına katkı sunmak, kültürel ve sosyal faaliyetleri arttırmak ve Akhisar’ın tanıtımına katkı sağlamak adına bu festivali çok önemsediklerini belirtti.

FESTİVAL HARCAMALARININ YARISI SPONSORLAR İLE KARŞILANDI

Konser maliyetlerinin büyük bir kısmını sponsorlarla karşıladıklarını belirten Başkan Dutlulu, “Festival maliyetleri sponsor ve stant gelirleri ile sağlanacak. Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiğimiz konserleri de bu şekilde sponsor destekleri ve stant gelirleriyle yapmıştık. Belediyemizin kasasından çok cüzi bir miktar para çıkmıştı. Bu sene de, Akhisar tarihinde yapılan en iyi festivallerden birisini yine bu şekilde çok fazla bütçe harcamadan gerçekleştireceğiz.

Gıda, tekstil, hediyelik eşya gibi kurulacak satış stantları ise 19 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arası açık olacak. Stant maliyetleri ise 7 bin ile 15 bin arasında değişiyor. Başvurmak isteyen vatandaşlarımız belediyemize müracaat edebilir ”diye konuştu.

KONSERLER ÜCRETSİZ OLACAK

Konserler ile ilgili bilgi veren Başkan Dutlulu, “Bu sene bize gelen talepler doğrultusunda en iyi konserleri yapmaya çalıştık. Gençlere sorduk; en çok istedikleri sanatçıları getirdik. Konserlerimiz ücretsiz olacak. 22 Mayıs Pazartesi Teoman ile başlayacak konserlerimiz, 23 Mayıs Duman, 24 Mayıs Sefo, 25 Mayıs’ta Ziynet Sali ile devam edecek 26 Mayıs Cuma günü de Edis ile son bulacak”dedi.

EBRAR BEBEK UNUTULMADI

Akhisarlı SMA Hastası Ebrar bebek içinde konser alanında bağış noktalarının olacağını söyleyen Başkan Dutlulu ,”Ebrar bebek için desteklerimiz sürecek. Ebrar bebeğin bağış kampanyasını bu festival esnasında bitirmek istiyoruz. Bu festivali yapma konusunda ikilemde kaldık ama bizi motive eden Ebrar bebek oldu. Çünkü burada onlara bağış toplama yetkisi vereceğiz. Konsere gelecek olan vatandaşlarımızdan Ebrar bebek için destek bekliyoruz. Konser gelirleri ile Ebrar bebeğin hayatını kurtaracak olan ilacı alabileceğimize eminim” ifadelerini kullandı.

GÜREŞ MÜSABAKALARI 3 HAZİRAN’DA SELÇİKLİ’DE

Daha sonra gazetecilerin festival öncesi etkinlikler ile ilgili sorularına yanıt veren Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili ise Çağlak Festivali öncesi  20-21 Mayıs’ta masa tenisi turnuvası, 20- 21 mayısta Gölette satranç turnuvası, 22 mayısta ise çağlak güreş alanında trap atışları olacağını söyledi.

Geleneksel güreşlerin 3 Haziran’da Selçikli Mahallesinde yapılacağını bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Kayserili, “Bu yıl da birçok baş pehlivanın katılacağı güreşlerimiz 3 Haziran’da Selçikli Mahallemizdeki güreş alanımızda yapılacaktır. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar