Manisa’da binlerce çiftin en özel anlarına eşlik eden Şehzadeler Belediyesi’nin deneyimli nikah memuru Nurettin Başkurt, 42 yıllık kamu hizmetinin ardından emekliliğe ayrıldı. Görev süresi boyunca yaklaşık 41 bin çiftin nikahını kıyan Başkurt için belediyede duygusal bir veda töreni düzenlendi.

Meslek hayatına 42 yıl önce Manisa Belediyesi’nde başlayan Nurettin Başkurt, ilk 30 yılında farklı birimlerde görev yaptıktan sonra son 28 yılını nikah memuru olarak sürdürdü. Bu süreçte binlerce çiftin “evet” dediği anlara tanıklık eden Başkurt, yalnızca bir memur değil, aynı zamanda çok sayıda ailenin en mutlu günlerinin de bir parçası oldu.

Nikah masasında söylediği “Bir ömür boyu mutluluklar dilerim” sözleriyle hafızalarda yer edinen Başkurt, güler yüzü ve samimi yaklaşımıyla vatandaşların sevgisini kazandı. Manisa’da yıllar boyunca birçok ailenin hayatındaki en anlamlı anlara eşlik etti.

Büyükşehir statüsüne geçilmesinin ardından görevine Şehzadeler Belediyesi’nde devam eden Başkurt, burada da 12 yıl boyunca hizmet verdi.

Şehzadeler Belediyesi’nde Duygusal Veda

Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Başkurt’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Törende konuşan Şimşek, Başkurt’un binlerce çiftin en mutlu anına tanıklık ettiğini belirterek, “42 yıllık hizmet hayatı boyunca büyük bir emek ortaya koydu. Kendisine sağlık, huzur ve mutluluk diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Plaket takdimi sırasında duygusal anlar yaşandı.

Muhabir: Özkan ÇELİK