Manisa’nın 30 yıldan fazla bir süredir kanayan yarası konusundaki imar planlarıyla ilgili bir adım daha atıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısının ilk oturumunda, Şehzadeler ve Yunusemre meclislerinden geçen 6 bölgenin 1/1000’lik planları görüşüldü. Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Başkan Ergün, “Buradan bütün Manisa’ya da duyurmuş olalım. Hem Yunusemre, hem de Şehzadeler Belediyesi’nin 1000’lik planları geçtiğimiz hafta içerisinde meclislerinden geçti ve bizlere intikal etti. 3 bölge Yunusemre’den, 3 bölge Şehzadeler’den olmak üzere 6 bölgenin 1000’lik planlarını ara komisyona gönderiyoruz. Geciktirmeden, acil bir şekilde etap etap binlik planlar 3-5 ay içerisinde tamamı meclise gelecek ve bütün Manisa’nın önünü açarak Manisalıların hizmetine açmış olacağız.” dedi. Maddeler, oybirliği ile imar ara komisyonuna sevk edildi.

Başkan Ergün, meclis gündem maddelerinin görüşülmesinden önce açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Pençe-Kilit, Zeytin Dalı ve Pençe-Kaplan harekat bölgeleri ve ülkemizin doğusunda bölücü terör örgütünün alçakça saldırıları sonucu omuz omuza şehadete yürüyen kahraman evlatlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Konuşmasında Babalar Günü’nü ve Kurban Bayramı’nı da kutlayan Başkan Ergün, “Bu Pazar, Allah nasip ederse Babalar Günü’nü kutlayacağız. Bu vesileyle başta şehit babalarımız olmak üzere siz değerli meclis üyelerimizin, tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü’nü şimdiden kutluyorum. Ebediyete uğurladığımız kıymetli babalarımıza da yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Önümüzdeki ay da mübarek Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Ben, şimdiden hepinizin bayramını kutluyor; Kurban Bayramımızın, ülkemize, milletimize ve Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Ergün, sıcak asfalt çalışmaları noktasında Büyükşehir ekiplerinin sahada olduğunu söyledi. Devam eden ve planlanan asfalt çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ergün, “Kayapınar-OSB-Gürle yolundaki asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Bu yollarımızda bildiğiniz üzere ağır tonajlı araçların kullanımından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan bir bölgeydi. O açıdan önce zemin güçlendirme çalışması yaptık. 61 bin metrekarelik alanda 30 bin ton asfalt çalışması gerçekleştirerek, sağlam temelli bir yolu hemşerilerimize sunma düşüncesindeyiz. Turgutlu ilçemiz eski Manisa yolunda da yine zemini kazımak suretiyle sıcak asfalt çalışmamız devam ediyor. Çok güzel bir yolu inşallah Turgutlu ilçemize kazandıracağız. Akgedik TOKİ-OSB bağlantı yolunda da çalışmalarımız yüzde 75 oranında tamamlandı. Artık son aşamaya geldik. Saruhanlı ilçemiz Mütevelli Mahallemizin beklediği sıcak asfalt işinde de temel çalışmasını yapıyoruz. Bugün yarın sıcak asfalt atımına da başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SARIGÖL’E DOLU SAVAR SİSTEMİ

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile imzaladıkları işbirliği protokolü hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Sarıgöl ilçemizde hemen hemen her yıl dolu zararına uğrayan alanlarda 10 adet dolu savar sistemini ilçe belediyemiz iş birliğiyle kuracağız. Böylece 10 bin dekar bağ alanını Allah’ın izniyle doluya karşı koruma altına almış olacağız. Ayrıca koyun banyosu olarak ifade edilen Küçükbaş Hayvan Yıkama Aracı ve Sensörlü İlaçlama Makinesi alım süreçlerini de başlattık. İnşallah yakın zamanda bu ekipmanlarımızı da hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız” dedi.

4 BİN ÜRETİCİYE SULAMA DESTEĞİ

Yüzde 75 Büyükşehir Belediyesi hibe desteğiyle Yem Bitkisi Tohumu müracaatlarını almaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “1 Temmuz’a kadar başvuruları toplayacağız. Tohumların ekim döneminden önce üreticilerimize teslim etmeyi planlıyoruz. 60 bin zeytin kasası için de 7 Temmuz tarihine ihale günü alındı. Hasat sezonu öncesi üreticilerimize teslim edilecek şekilde planlamamızı yaptık. 8 ilçemizdeki 34 kooperatifimize de sulama borusu ve sondaj desteğinde bulunacağız. Bu destek, 6 bin dekar arazinin sulu tarıma açılması anlamına geliyor. Aynı zamanda mevcut sahalardaki sulama borularında da yıpranan borular yenilenerek kayıp kaçakların önüne geçeceğiz. Kooperatif üyesi olan 4 binden fazla üreticimiz, bu tesislerden yararlanacak. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

BAŞKAN ERGÜN’DEN SARUHANLI, GÖRDES VE GÖLMARMARA’YA PRESTİJ CADDE MÜJDESİ

İl genelinde çalışmaların yoğun tempoda devam ettiğini belirten Manisa büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu ilçesine bağlı Son Sokak’ta başlattıkları prestij cadde düzenlemelerini tamamladıklarını belirterek, çalışmaların ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. Yeni prestij cadde düzenlemeleri hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Şimdi de Saruhanlı ilçemiz Atatürk, Hükümet, Namık Kemal ve Talat Paşa Caddeleri; Gördes ilçemiz Fatih ve Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Özgür Artunç Bulvarları ile Gölmarmara ilçemiz Uğur Mumcu Caddesi’nde prestij cadde çalışması başlatacağız. Gölmarmara ilçemiz Uğur Mumcu Caddesi’nde daha önce altyapı çalışmalarını tamamlamıştık. Saruhanlı ilçemizdeki caddelerimizde MASKİ tarafından yağmur suyu ve içme suyu hattı, Gördes ilçemizde de kanalizasyon ve içme suyu hattı imalatları yapılacak. Altyapı çalışmalarının sözleşmesini yüklenici firma ile imzaladık. İnşallah yakın zamanda bu caddelerimizde altyapı işine start vereceğiz. Üstyapı için de 5 Temmuz gününe ihale tarihini aldığımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Değerli belediye başkanlarımıza ve hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

1000’LİK PLANLARDA İLK ADIM ATILDI

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. Maddelerin tamamı oybirliği ile geçerken, imarla ilgili de önemli bir gelişme daha yaşandı. Meclis’te, Yunusemre ve Şehzadeler’den toplam 6 bölgenin 1/1000’lik imar planları ara komisyona gönderildi.

Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Başkan Ergün, “Buradan bütün Manisa’ya da duyurmuş olalım. 5000’lik planları geçtiğimiz aylarda bitirmiştik. Hem Yunusemre, hem de Şehzadeler Belediyesi’nin 1000’lik planları geçtiğimiz hafta içerisinde meclislerinden geçti ve bizlere intikal etti. 3 bölge Yunusemre’den, 3 bölge Şehzadeler’den olmak üzere 6 bölgenin 1000’lik planlarını ara komisyona gönderiyoruz. Geciktirmeden, acil bir şekilde etap etap binlik planlar 3-5 ay içerisinde tamamı meclise gelecek ve bütün Manisa’nın önünü açarak Manisalıların hizmetine açmış olacağız. Herkes büyük bir beklenti içerisinde. İşte bu planların 6 bölgesi imar komisyonuna gönderiliyor. Önümüzdeki hafta pazartesi günü meclisi toplayarak maddeleri oylayacağız ve Manisalılar için en hayırlı karar geçmiş olacak.” dedi.

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından ilgili maddeler oylandı. Oybirliği ile alınan karar sonarında öncelikli maddeler imar ara komisyonuna, diğerleri de imar komisyonuna sevk edildi.

Maddelerin oylanmasının ardından da meclis birleşimine ara verildi. Meclisin ikinci oturumu önümüzdeki pazartesi günü yapılacak. Bu toplantıda, ara komisyona giden imar maddelerinin oylanarak meclisten geçmesi bekleniyor. BURHAN AKDEMİR

Editör: Onur Yılmaz