Türkiye genelinde lokanta, restoran, kafe ve pastane işletmelerini kapsayan yeni bir düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikle birlikte, bu işletmelerdeki fiyat listelerine ilişkin önemli bir zorunluluk getiriliyor.

Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara konulması zorunlu hale getirilecek.

Fitch'ten Türkiye için yeni açıklama Fitch'ten Türkiye için yeni açıklama

Yönetmelikte yer alan değişiklikle birlikte, işletmeler, hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerini hizmetin sunulduğu işyerinde bulunduracak. Ayrıca, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde fiyat listelerini koymak zorunda kalacak.

Bu uygulama, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olup, işletmelerin söz konusu tarihten itibaren bu yeni düzenlemeye uyum sağlamaları bekleniyor. Bu değişiklikle, tüketicilere daha şeffaf bir hizmet sunulması ve fiyatların daha açık bir şekilde iletilmesi amaçlanıyor. 

Kaynak: Özkan Çelik