Florida'da yaşayan 31 yaşındaki itfaiyeci Brandon Boothby, milyonda iki kişide görülen nadir bir hastalığa yakalandı.

İsrail saldırılarında can kaybı 34 bin 305'e yükseldi İsrail saldırılarında can kaybı 34 bin 305'e yükseldi

Brandon'ın hastalığı, grip benzeri semptomlarla başladı ve kısa sürede enfeksiyon beynine ve gözlerine ulaştı. Durum o kadar ciddiydi ki, burnunu aldırmaktan başka seçenek kalmadı. Genç adam, aplastik anemi adı verilen nadir bir duruma yakalandı. Bu durum, vücudunun yeni kan hücreleri üretmeyi bıraktığı bir otoimmün hastalıktır.

Hayatını kurtarmak için Brandon, kemik iliği nakli ihtiyacıyla karşı karşıya kaldı. Ancak nakil sonrasında sağlıklı olan babasında 'graft-versus-host' sendromu gelişti. Bu durum, yeni kan hücrelerinin kendi vücuduna saldırması anlamına gelir. Brandon, egzama benzeri semptomlar ve organ sisteminde iltihaplanma yaşadı.

Brandon, yaşadığı süreci anlatırken, "Bu bir otoimmün hastalıktır ve sizi normalde zararsız olan patojenlere ve bakterilere karşı inanılmaz derecede savunmasız bırakır." diyerek hastalığın zorluğunu vurguladı. Ancak şanslı bir şekilde, uygun bir donörle eşleşti ve yaşam mücadelesine devam etti.

Brandon, yaşadığı zorlu süreçten sonra iyileşmeye başladı, ancak doktorları iyileşmenin üç yıla kadar sürebileceği konusunda uyardı. Bu olay, nadir görülen hastalıkların karmaşıklığını ve yaşanan zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi. 

Kaynak: Haber Merkezi