İYİ Parti Manisa'da istifa! İYİ Parti Manisa'da istifa!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan hastaneye kaldırıldı. Okuyan’ın kızı Ülkü Okuyan, babasının durumunun kritik olduğunu açıkladı…

Ülkü Okuyan, "Babam Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmiştir. Durumu maalesef kritik olup, sağlığı ile ilgili gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız." açıklamasını yaptı.

Yaşar Okuyan Kimdir?


Yaşar Okuyan, Rize Çayeli Büyükköy doğumlu bir siyasetçi ve işadamıdır. Ankara Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Gazetecilik kariyerine başlamış, çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda muhabirlik, foto muhabirlik, istihbarat editörlüğü ve köşe yazarlığı gibi görevlerde bulunarak sürekli Basın Kartı almaya hak kazanmıştır. İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenmiştir.

Aktif siyasete 1970'li yılların başında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında girmiştir. Bu dönemde Hergün gazetesinin köşe yazarı olmuş ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığını yapmıştır. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra gözaltına alınmıştır.

1982 yılında hapisten çıktıktan sonra işadamı kimliği ile İmbat Fuarcılık'ı kurmuş ve Türker İnanoğlu ile Ulusal Video şirketlerini kurarak Türkiye'nin ilk ciddi kitap fuarı organizasyonlarını gerçekleştirmiştir. ANAP'ın kuruluş döneminde Turgut Özal'ın yanında yer almış, ANAP'ta Genel Başkan Danışmanlığı, Basın ve Propaganda Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Yalova'nın il olmasından sonra 20. ve 21. Dönemde Yalova Milletvekili olarak seçilmiş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Daha sonra ANAP'tan ayrılarak MHP'ye katılmış, ardından 28 Şubat sürecinde kurulan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçmiş ve partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirmiştir. Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatıp, Halkın Yükselişi Partisi'ne katılmış ancak daha sonra bu partiden ihraç edilmiştir.

2011 yılında Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir. Yaşar Okuyan, 1989 yılında peyzaj mimarı ressam Öcal Hanım ile evlenmiş, bu evlilikten üç kız çocuğu sahibi olmuş ancak daha sonra boşanmıştır. 2012 yılında ise kendisinden 27 yaş genç maden mühendisi Özlem Hanım ile evlenmiştir.

Editör: Onur Yılmaz