Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tabiat Turizmi Etkinlikleri" kapsamında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi Kadın Komisyon üyelerine Spil Dağı Milli Parkı tanıtıldı.

Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü "Tabiat Turizmi Etkinlikleri" kapsamında ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Spil Dağı Milli Parkı hakkında gerek vatandaşlara gerekse sivil toplum örgütlerine bilgi veren Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü, TDED Manisa Şubesi Kadın Komisyon üyelerini ağırladı. Atalanı mevkiinde bulunan Ziyaretçi Merkezi'nde ağırlanan TDED kadın komisyonu üyeleri, hem keyifli bir gün geçirdiler, hem de Milli Parkı gezerek yerinde tanıma fırsatı buldular.

Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Halil Ernalçacı tarafından Milli Parka yapılan yatırımlar ve yapılması planlanan projeler ile endemik bitki örtüsü, yaban hayatı ile jeolojik yapısı sunum eşliğinde tanıtıldı.

Manisa’da gurmelerin bile hayran kaldığı lezzet! Tescil belgesini aldı Manisa’da gurmelerin bile hayran kaldığı lezzet! Tescil belgesini aldı

Dernek olarak yaklaşık 6 aydır "Medeniyet Okumaları" projesini Şehzadeler şehri Manisa'nın tarihi, kültürel, manevi mekanlarında kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan TDED Manisa Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kul Hardal, Spil dağı'nın çeşitli mekanlarına gerçekleştirilen gezide doğa ve tarihe doğru yolculuk yaptıklarını söyledi. Hardal, “Milli Parkı gezerken dört mevsimi yaşadık, şehrin kalabalığından uzaklaşıp tabiatın iyileştirici etkisiyle bu sefer doğayı okuduk. Programda birbirinden güzel hatıralar biriktirdik. Yol boyunca sohbet ve şiirlerle dolu güzel bir günden geriye eğlenceli bol fotoğraf kareleri kaldı. Spil Dağı Milli Park Müdürü Halil Ernalçacı ve ekibine güzel bilgiler ve güzel gün için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA