Ekim ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, “Sözlerime başlamadan önce Barış Pınarı Harekât bölgesinde şehit verdiğimiz Alaşehir nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Hüseyin Şimşek başta olmak üzere, Pençe-Kilit operasyon bölgesi ve yurdumuzun her köşesinde vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çarpışırken canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Geçtiğimiz hafta yaşama veda eden Danışmanım Azmi Açıkdil’in kıymetli ağabeyi Ali Rıza Açıkdil, Gördes ilçemiz Sarıaliler Mahallesi Muhtarı İzzettin Solak ve ebediyete göç eden tüm hemşerilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

İTFAİYEMİZ LİBYA’DA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin Libya’da görevini sürdürdüğünü de belirten Başkan Ergün, “AFAD görevlendirmesiyle büyük bir sel felaketi yaşayan Libya’da bulunan İtfaiye Daire Başkanlığımız, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimize Allah kolaylık versin diyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un basketbol ve voleyboldaki başarılarını anlattı. Güreşte dünya şampiyonu olan Manisalı milli sporcu Ali Cengiz’i de kutlayan Başkan Ergün, “Sporda Manisa’nın adının başarılarla, zaferlerle anılması bizleri mutlu ediyor” dedi.

Manisa’yı Avrupa kupalarında temsil eden Manisa Büyükşehir Belediyespor basketbol takımının herkesi gururlandıran başarısıyla sözlerine başlayan Başkan Ergün, “Bildiğiniz gibi 3-4 ve 5 Ekim’de Manisa’mızın ev sahipliğinde FIBA Europe Cup eleme aşaması heyecanı yaşandı. Manisa Büyükşehir Belediyespor’umuz Nevezis ve Porto karşılaşmalarından galip gelerek, ana gruplara katılma hakkı kazandı. 18 Ekim’de başlayacak olan FIBA Europe Cup normal sezonunda temsilcimiz, Danimarka temsilcisi Bakken, İsveç temsilcisi Norkoping ve Portekiz temsilcisi Porto ile aynı grupta yer aldı. Bizleri hem Türkiye Basketbol Süper Ligi hem de Avrupa arenasında en iyi şekilde temsil eden Manisa Büyükşehir Belediyespor’umuzu yürekten kutluyor, Süper Lig ve Avrupa maratonunda başarılar diliyorum” dedi.

Manisa'da Mesir'e özel etkinlik! Manisa'da Mesir'e özel etkinlik!

VOLEYBOL TAKIMI İLE ALİ CENGİZ’İ TEBRİK ETTİ

Kadın voleybol takımı ile Akhisarlı güreşçi Ali Cengiz’i de tebrik eden Başkan Ergün, “Voleybolda 2. Lig’de mücadelesine geçtiğimiz Cumartesi günü itibariyle başlayan kadın voleybol takımımız da ilk maçta deplasmanda karşılaştığı İzmir Özel Gelişim Kolejini set vermeden yenerek, sezona iyi bir başlangıç yaptı. Sultanlarımızı da yürekten kutluyorum. Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında dünya şampiyonu olan Akhisarlı hemşerimiz Ali Cengiz’i de tebrik ediyorum. Sporda Manisa’nın adının başarılarla, zaferlerle anılması bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt