Cumartesi mesaisini genişleme alanındaki çalışmaları yerinde incelemeye ayıran OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman KIVIRCIK, OSB mühendislerinden ve yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmaların gidişatı konusunda bilgi aldı.

OSB içerisinde inşa edilen 155 adet dükkandan oluşan yeni ticaret merkezinin açılışı ile 28 Eylül’de eşzamanlı olarak başlatılan Uzunburun Genişleme Alanı 1. Etap yol ve parsel tesviye işleri, tahsisi gerçekleştirilen parsellerde devam ediyor.

Manisalılardan yeni başkanlara ilk çağrı Manisalılardan yeni başkanlara ilk çağrı

Çalışmaları yerinde inceleyen Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Muradiye OSB’yi geleceğin örnek OSB’lerinden yapacak projemiz tüm detaylarıyla birlikte devam ediyor; Sanayicimize yakın gelecekte yer problemini çözerek rahat bir nefes aldıracağız” dedi.

“Yaklaşık 300 Hektarlık Arazi…”

Uzunburun genişleme alanının yaklaşık 300 Hektardan oluştuğunu belirten Kıvırcık, “burada 100’den fazla fabrikada 10.000’den fazla yeni istihdam yaratılacak; altyapısı, üstyapısı, yağmur hasadı, endüstriyel simbiyoz gibi uygulamalarıyla dünya standartlarında örnek bir OSB oluşturacağız…” dedi.

Arazinin engebeli oluşuna dikkat çeken Kıvırcık, “Burada titizlikle parsel tesviye çalışması yapıyoruz. Sanayicimize fabrikalarını yapabilecekleri, altyapısı tamamlanmış düz bir arazi teslim edeceğiz. Uygulama bütünlüğü sağlayabilmek açısından, parsel tesviyeyi gerçekleştiren OSB’miz, sanayicimize bu yöntemle fabrika binalarını daha uygun maliyetle yapabilmelerini sağladı.” Dedi.

“OSB’miz büyük bir şantiye alanı…”

2000’li yılların başında belediyelere bağlı olarak yapılaşan Muradiye Sanayi Bölgesi’nin 2020 yılında resmen OSB oluşundan sonra, 20 yılda biriken sorunları hızla çözmeye başladıklarını belirten Osman KIVIRCIK, “Muradiye OSB’mizin mevcut yerinde de altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Birçok sokağın altyapısını tamamlayarak altyapı için kazılan hatları kapattık. Kış ayları geçtikten sonra sathi kaplama, akabinde sıcak asfalt çalışması yapacağız. 16 KM atıksu, 33 KM yağmur suyu, 23 KM Temiz su hattı, 93 km iletişim hattı, sıcak asfalt, bordür ve bölünmüş yolları kapsayan altyapı çalışmalarımızdan sonra mevcut bölgemizin altyapıya dair tüm sorunları çözülecek” dedi.

“Küçük ve Orta Ölçekli Üreticilerin de Sesine Kulak Verildi”

Muradiye OSB, Madeni Sanatkarlar Odası, Marangozlar Odası, Geri Dönüşümcüler Kooperatifi ve MÜSİAD’ın bir araya gelerek kurduğu “Manisa Sanayiciler ve Meslek Odaları Karma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi”ne Uzunburun genişleme alanından yer tahsis edeceklerini belirten Osman Kıvırcık, “Manisa’da yıllardan beri yer sıkıntısı nedeniyle büyüyemeyen, çoğalmakta güçlük çeken küçük ve orta ölçekli üreticilerimizi bir araya getirerek Muradiye OSB Genişleme Alanımızdan kendilerine uygun lokasyonlarda yer tahsisi yapacağız. Burada yüzlerce yeni iş yeri, binlerce yeni istihdam ve ticaret hacmi yaratılacak, şehir genelinde dağınık durmak zorunda kalan üreticiler bir araya toplanacak.” dedi.

Kaynak: Almıla Nur Berilğen