Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa’nın Akhisar ve Gördes ilçeleri arasında yapımı devam eden karayolunda inlemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu yaptığı incelemenin ardından karayolu şantiyesinde düzenlediği basın açıklamasında, “Geçmiş görevlerimiz hasebiyle Manisa’yı yakinen biliyorum. Yeni yılın ilk il ziyaretini de bu güzel şehre gerçekleştirdik. Şu anda da sizlerle birlikte Manisa’da yapımı devam eden önemli karayolu projelerinden biri olan Akhisar - Gördes Yolu projemizin şantiyesindeyiz. Çalışma arkadaşlarımızdan projede gelinen son aşamaya dair bilgi aldık ve çalışmaları yerinde inceledik. Proje bedeli 815 milyon lira olan toplam uzunluğu 54,4 kilometrelik yolumuzu inşa ediyoruz. Önceki yıllarda başladığımız projemizde maalesef yaşanan hukuki süreçlerden dolayı istenen seviyeye gelemedik. 2022 yılı ekim ayında yeni yüklenicimiz ile sözleşme imzalayarak iş yeri teslimini gerçekleştirdik. Yolun 1,6 kilometrelik kesimini bitirdik. An itibarı ile bütün üretim tesislerini kurduk, gerekli bütün makineleri işyerine getirdik. Bundan sonra hızla çalışacağız. Yolumuzu 2025 yılında hizmete açacağız inşallah. Projenin tamamlanmasıyla; Manisa’nın kuzeyinde yer alan ilçeler arasındaki ulaşım standardını yükselterek çok daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkanı sağlayacağız.” dedi.

Akhisar-Gördes Yolu İle Uraloğlu’nun Kaderleri Bir Kez Daha Kesişti

Bakan Uraloğlu ile Akhisar-Gördes yolunun kaderi, yaklaşık 9 yıl sonra bir kez daha kesişti. Bakan Uraloğlu, 2012 ile 2018 yılları arasında Karayolları ikinci Bölge Müdürlüğü görevinde bulunurken, Manisa da sorumluluk sahalarından biriydi.

Hatta 2015 yılının Mayıs ayında, yolun temel atma törenine bizzat kendisi de katılmıştı.

Hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü, ihracatın yıldızlarını ödüllendirildi Hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü, ihracatın yıldızlarını ödüllendirildi

Ardından 2018 yılında Karayolları Genel Müdürü olan Uraloğlu, 28 Mayıs seçiminin ardından kurulan yeni kabinede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev aldı.

Bakan Uraloğlu, yolun 2025 yılında biteceğinin müjdesini verirken, bölge müdürü olduğu dönemde bitirilemeyen yolu, bakanlığı döneminde bitirmek yine kendisine nasip olacak.

54285611432638123_900x599

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN