Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),  Kızıl Goncalar dizisinin yayınlandığı FOX TV'ye idari para cezası ile iki kez program durdurma cezası verdi.

Kızıl Goncalar Neden Ceza Aldı?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) FOX TV'de yayımlanan "Kızıl Goncalar" adlı diziye “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılık gerekçesiyle yüzde 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi.

Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi

Kızıl Goncalar Dizisi Neden Gündem Oldu?

FOX TV’de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisi kamuoyunda tartışma yarattı. Bazı kesimler, "algı operasyonu yapmakla" suçladıkları dizinin yayından kaldırılmasını savunurken, bazıları ise diziyi "gerçekçi" bir yapım olarak yorumluyor ve yayına devam etmesi gerektiğini söylüyor. Televizyon İzleme Araştırmaları Komitesi’nin (TİAK) yayımladığı Total reyting verilerine göre Kızıl Goncalar, 25 Aralık’ta Türkiye'de televizyonlarda en çok izlenen ikinci program oldu.

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir?

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ile mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alır. İnanç ve fikir ayrılıklarına rağmen, "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne vurgu yapar.

Kızıl Goncalar Dizisi Nerede Çekiliyor?

Kızıl Goncalar'ın çekimleri İstanbul ve Van'da gerçekleştiriliyor. Dizinin senaryosunda ailenin Van’dan İstanbul’a göç ettiği anlatıldığı için, çekimlerin bir kısmı Van’da, bir kısmı ise İstanbul’da yapılmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi