Açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehitlerimizi anarken İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. Başkan Ergün, konuşmasında “Kasım ayı Büyükşehir Belediye meclis toplantımız vesilesiyle hepinizi öncelikle selamlıyorum. Alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sözlerime başlamadan önce geçtiğimiz ay ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Rabbim bizlerin huzuru için görev yapan evlatlarımızı korusun. İsrail'in Filistin'de vahşete varan ve başta çocuklar olmak üzere çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine neden olan terör boyutundaki saldırılarını nefretle kınıyorum. Tüm dünyanın gözü önünde yaşananlar, uluslararası hukuka da insanlığa da sığmayacak bir hal almıştır. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

HAYATINI KAYBEDENLERİ UNUTMADI

Manisa'da Gazze'ye destek yürüyüşü Manisa'da Gazze'ye destek yürüyüşü

Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden personeli unutmayan Ergün, “Geçtiğimiz ay sonsuzluğa uğurladığımız iklim değişikliği ve sıfır atık dairesi başkanlığımız bünyesinde Akhisar ilçemizde çalışan personelimiz Burçin Köseoğlu, Kültür ve Sosyal İşler dairesi başkanlığımıza bağlı Selendi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezinde görevli personelimiz Şerife Akan ve yine Saruhanlı ilçemize bağlı Heybenin Mahallesi muhtarımız Mustafa Er Dönmeze ve yaşamını yitiren tüm hemşerilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum, mekanları cennet olsun.” dedi.

Manisa’da hafta sonundan bu yana etkili olan sağanak ve anlık yağışlarda vatandaşların zarar görmemesi için görev yapan personele teşekkür eden Başkan Ergün, asfalt sezonu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 750 kilometrelik asfalt hedefinin kırıldığını söyleyen Ergün, “750 km hedefiyle Haziran ayının ikinci yarısında başlattığımız sathi kaplama asfalt sezonunu hayırlısıyla tamamladık. Bin 40 kilometrelik rekorla bu sezonu kapattık. Bunun yaklaşık 535 kilometresi birinci kat sathi kaplama, geri kalanı da ikinci kat sathi kaplama çalışması olarak yapıldı. Bildiğiniz üzere birinci kat sathi kaplama demek, temeli, astarı ve maliyetiyle daha çok zaman ve ekonomik harcama anlamına geliyor. Bunu da hem sizlerle hem de değerli hemşerilerini paylaşmak istedim. Ahmetli ilçemizde 24,40 km, Akhisar ilçemizde 112.7 km, Alaşehir ilçemizde 61,5 kilometre Demirci ilçemizde 76,45 km, Gölmarmara ilçemizde 44,30 km, Gördes ilçemizde 73 km, Kırkağaç ilçemizde 30,5 km, Kula ilçemizde 41.9 km, Salihli ilçemizde 104 km, Sarıgöl ilçemizde 34,20 km, Saruhanlı ilçemizde 73,5 kilometre Selendi ilçemizde 75 km, Köprübaşı ilçemizde 35,20 km, Soma ilçemizde 57,70 km, Turgutlu ilçemizde 55 km, Şehzadeler ilçemizde 78 km ve Yunusemre ilçemizde 62,9 km, Asfalt çalışmasını hayırlısıyla gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderilirken, Meclis’in 28 Kasım Salı günü olağanüstü toplanması kararlaştırıldı.  Özkan Çelik