İran Devrim Muhafızları Ordusu, Suriye'nin İdlib kentinde 4 adet, Kuzey Irak'ın Erbil kentinde 11 adet olmak üzere toplam 24 balistik füzeyle saldırı düzenlediğini açıkladı. Saldırı sonucunda Erbil'de İsrail'e ait olduğu iddia edilen bir istihbarat binası vuruldu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Suriye'nin İdlib kenti ile Kuzey Irak'ın Erbil kentine düzenlediği balistik füze saldırılarının sayısını 24 olarak açıkladı. Suriye'ye 4 adet, Kuzey Irak'a ise 20 adet füze atıldığı belirtilirken, İran'ın saldırıyı 'Ulusal güvenliğe karşı bir tepki' olarak nitelendirdiği bildirildi.

Pakistan'da yıldırım düştü: 25 ölü Pakistan'da yıldırım düştü: 25 ölü

İran'ın Açıklamaları

İran'ın Tesnim Haber Ajansı'na göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu, yazılı bir açıklama yaparak Suriye'nin İdlib kentine 4 adet 'Hayber Şiken' füzesi atıldığını ve Kuzey Irak'ın Erbil kentine 4 adet Kirmanşah'tan, 7 adet de Doğu Azerbaycan'dan füze atıldığını duyurdu. Ayrıca, Suriye'nin farklı bölgelerine de 9 adet füze atıldığı belirtildi.

Saldırı Sonuçları

Suriye Sivil Savunması tarafından yapılan açıklamada, İdlib ilinin kuzeybatısındaki Teltite köyünde düzenlenen saldırıda eski bir sağlık ocağına 4 adet füze isabet ettiği ve ocağın yüzde 60'ının yıkıldığı bildirildi. Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Erbil'deki bir binayı vurduğu iddia edildi.

Kaynak: AA