Çankırı, “Doğal afetlere diyecek sözümüz yok ancak bunu felakete dönüştüren yönetime diyecek sözümüz çok. Vatandaşımız rahat olsun, Devlet burada, yanınızda” mesajını verdi.

İzmir'de etkili olan her yağış sonrası kronik sorun olarak nitelendirilen altyapı eksikliği, kentin en merkezi ilçelerini göle çevirmiş, vatandaşı deyim yerindeyse çileden çıkarmıştı. Sular çekildikten sonra gün yüzüne çıkan felaketin tablosu ise ‘pes’ dedirtti.  AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da partisinin Konak ilçe teşkilatı ile beraber Alsancak’ta apartman görevlileri ile bir araya geldi.

Kemeraltı’nda yangın… Alevler göğe ulaştı! Kemeraltı’nda yangın… Alevler göğe ulaştı!

77 apartman görevlisinin sorun ve taleplerini dinleyen Çankırı, hasar tespit çalışmalarına devam edildiğini devletin konut olarak kullanılan yerlerde tespit edilen hasara göre gerekli yardımı sağlayacağını açıkladı.  Çankırı, “Elbet de bu bir felaket. Artık iklim koşulları sebebiyle bu değişimlerden dolayı maalesef bölgesel olarak bunu yaşıyoruz. Ancak bunun da çözümü var. İyi yönetim. Meteoroloji uzmanları günler öncesinden tahmini olumsuz hava koşullarına dair uyarılarda bulundu. Ancak İzmir gerçekten bu kez felaketin eşiğinden döndü. Çünkü çok şükür ki can kaybımız yok. Maddi hasar büyük ancak unutmayın devletimiz her yerde olduğu gibi burada da vatandaşını sahipsiz bırakmayacaktır” dedi.

Yaşananlar karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesinin ‘yağmur suları ile ekolojik durak’ projesini hatırlatan Çankırı, “Kentte durak mı kaldı acaba? Ya da dönüştürülecek su mu var selden sonra. Bilinen bir durumdu. Ancak tedbirsizlik mağduriyeti ikiye katladı. Su seviyesinin diz boyunu aştığı evleri gördük. İş yerlerinde esnafın hali de ortada, perişan durumdalar. Açılışa gün sayan işletme sahiplerinin mağduriyeti, öfkesine tanık olduk. İzmir felaketi iki kat pisliğin içinde yaşadı. Taşkın sonrası yeterli sayıda rögarların çapları geniş olsaydı ve anında müdahale edilseydi, bu kadar yoğun bir baskın yaşanmayabilirdi. Kanalizasyon sularının karıştığını da gördük. Bu da halk sağlığını ciddi oranda etkileyecektir.  Boşuna dememişler, ‘yiğit meydanda belli olur’ İzmir’de her yağmur sonrasında basın mensupları bile bıktı artık aynı manşeti atmaktan. ‘Burası Venedik değil’ demekten bıktık. Burası Ege’nin incisi.  Ancak gelinen noktada görüyoruz ki kötü ve beceriksiz yönetimlerle bu kentin vatandaşları artık hem canlarıyla hem de mallarıyla da sınanır hale geldi. İklim krizi elbette dünyanın dört köşesinde mevcut ancak bu kadar kabiliyetsiz yönetimi ve oluşturduğu krizi başka yerde bulamazsınız” diye konuştu.

Çankırı ardından Cumhuriyet Bulvarı, 1. Kordon Atatürk Caddesi üzerindeki su basan ev ve iş yeri sakinlerini ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Editör: Zerrin Ağar