2024 tatil günleri vatandaşlar tarafından merak edilen konuların başında geliyor.  2024 yılı içerisinde de milli ve dini bayramlar sebebiyle birçok resmi tatil var. Peki, yılbaşından sonra ilk resmi tatil ne zaman? 2024’te hangi günler resmi tatil? İşte resmi tatillere ilişkin tüm detaylar

Yılbaşından Sonra İlk Resmi Tatil Ne Zaman?

2024 yılında vatandaşlar, milli ve dini bayramlara denk gelen bir dizi resmi tatil günü ile dinlenme fırsatı bulacaklar. Yılın ilk günü olan 1 Ocak Pazartesi'nin ardından, yılbaşından sonraki ilk resmi tatil Ramazan Bayramı olacak.

Ramazan Bayramı Hangi Günlere Denk Geliyor?

Nisan ayındaki Ramazan Bayramı, arife gününden bir gün öncesine denk gelen 8 Nisan Pazartesi'nin de idari izin günü sayılması durumunda çalışanlara 9 gün tatil imkanı sunacak. Bu kapsamda Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacak. Bayram dolayısıyla 10-11-12 Nisan tarihlerinde resmi tatil olacak, ardından hafta sonuna denk gelen 13-14 Nisan da tatil günleri olarak eklenmiş olacak.

Nisan Ayında Resmi Tatil Var Mı?

Nisan ayındaki diğer bir resmi tatil, salı gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olacak. Bu tarih, çalışanlara bir gün daha dinlenme fırsatı tanıyacak.

2024’te Tatil Günler

2024'te diğer önemli tatiller arasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (çarşamba), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (pazar), Kurban Bayramı (16-19 Haziran) ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (pazartesi) bulunuyor.

Hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü, ihracatın yıldızlarını ödüllendirildi Hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörü, ihracatın yıldızlarını ödüllendirildi

29 Ekim Tatili Ne Zaman?

Ayrıca, 28 Ekim'de yarım gün resmi tatil olan Cumhuriyet Bayramı'nın ise 29 Ekim Salı gününe denk geliyor.

Kaynak: Özkan ÇELİK