İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mali dengelerin korunması amacıyla İnvestco Holding çatısı altındaki 20 şirkete kayyum atadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu, İnvestco Holding hakkında “Sermaye Piyasası Kanunu’na Muhalefet”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçları kapsamında soruşturma yürütüyor.
Kayyım ataması yapılan şirketlerde bazı yönetim üyelerinin tutuklu olması, bir kısmının istifa etmesi ve kurulların oluşamaması nedeniyle ticari faaliyetlerde aksaklıklar yaşandığı bildirildi. Bu durum, şirketlerin mali dengelerinin korunması gerekliliğini ortaya koydu.
Savcılığın Açıklaması
Savcılık, soruşturmanın devam ettiğini ve şirketlerin mali dengelerinin korunmasına yönelik önlemlerin kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.





