İYİ Parti Ankara Milletvekili olan Yüksel Arslan'ın partiden istifa etmesi üzerine hayatı ve kariyeri araştırılıyor… Peki, Yüksel Arslan kimdir?  İYİ Parti'den istifa eden Yüksel Arslan kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Yüksel Arslan kimdir? İYİ Parti’den neden istifa etti?

Yüksel Arslan, İYİ Parti’den istifa etmesinin ardından merak edilen ve sorgulanan isimler arasında yer alıyor. Peki, Yüksel Arslan kimdir? İYİ Parti'den istifa eden Yüksel Arslan kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Yüksel Arslan Kimdir?

Yüksel Arslan, 1963 yılında Ankara'nın Beypazarı İlçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğrenimini Beypazarı’nda tamamlamış, lise eğitimini Keçiören Çevre Sağlığı Koleji’nde almıştır. Yükseköğrenimini Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nde Tıbbi Teknolog olarak tamamlamıştır.

Meral Akşener İYİ Parti’ye veda etti! Meral Akşener İYİ Parti’ye veda etti!

1981 yılında Sağlık Bakanlığı’nda Çevre Sağlık Teknisyeni olarak göreve başlamıştır. Kariyeri boyunca öğretmenlik, okul müdür muavinliği, şube müdürlüğü, daire başkanlığı ve bakanlık müşavirliği gibi farklı görevlerde bulunmuştur.

2019 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir.

Yüksel Arslan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almıştır, aralarında AHİD, Ankaralılar Vakfı, Beypazarlılar Vakfı ve Derneği gibi kuruluşlar bulunmaktadır. Aynı zamanda ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

28. dönemde İYİ Parti Ankara Milletvekili Adayı olmak amacıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden ayrılmıştır.

Yüksel Arslan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yüksel Arslan Neden İstifa Etti?

Uzun süre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın danışmanlığını yapan İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, ittifakı gerekçe göstererek partisinden istifa etti.

Arslan, istifa gerekçesinde Ankara'da Mansur Yavaş'ın desteklenmemesini gösterdi.

X hesabından paylaşım yapan Arslan, "Sayın Genel Başkanımızın Uşak’ta yaptığı toplantıda kullandığı ifadeler sonrasında Ankara ile ilgili de seçim iş birliği zeminin ortadan kalktığı kanaatine vardım." dedi.

Kaynak: Özkan ÇELİK