Türkiye 2024’e zam yağmuruyla girerken, bir zam da akaryakıta geliyor… Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'de 3 Ocak'ı işaret ederek benzin ve motorine zam uyarısında bulundu.

2 TL'nin Üzerinde Zam Bekleniyor

Vergi Uzmanı Bingöl, 3 Ocak 2024'te Aralık ÜFE verilerin açıklanmasıyla birlikte otomatik olarak akaryakıt ve alkol ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarına altı aylık ÜFE oranında, yaklaşık yüzde 25’in üzerinde zam geleceğini söyledi. Bundan dolayı benzin ve motorine 2 TL’nin üzerinde zam gelmesi bekleniyor.

Vestel eleman arıyor! Vestel eleman arıyor!

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"3 Ocak 2024 tarihinde otomatik ÖTV artışı ile akaryakıtın maktu ÖTV tutarlarına yaklaşık yüzde 25 zam yapılacağını söyledi. Bingöl, "Değerli arkadaşlar yılın son günü moralinizi bozmak istemem ama zamlar bitmeyecek, 3 Ocak tarihinde de devam edecek. Aksi bir karar alınmazsa 3 Ocak 2024 tarihinde otomatik olarak akaryakıt ve alkol ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarına altı aylık ÜFE oranında, yaklaşık yüzde 25’in üzerinde zam gelecektir."

Son olarak motorine, 22 Aralık tarihinden itibaren 1 lira 61 kuruş olmak üzere zam yapıldı. 20 Aralık’ta da benzine 1 lira 48 kuruşluk bir zam gelmişti.

Editör: Nuray Bozkurt