Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi Alıcı bulamadığı kitaplarını geri dönüşüme gönderdi

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden olan Tarık Akan’ın eski eşi Yasemin Erkut’un hayatı merak konusu oldu… Yasemin Erkut, Tarık Akan’ın 3 yıl evli kaldığı ilk ve tek eşidir. Tarık Akan ve Yasemin Erkut çifti 1986 yılında evlendi. Tarık Akan ve Yasemin Erkut çiftinin Barış Zeki Üregül ile Yaşar Zeki Üregül ve Özlem Üregül adında üç çocuğu oldu. Ancak bu çiftin evlilikleri uzun sürmedi ve çift resmi olarak 1989 yılında boşandı.

YASEMİN ERKUT KİMDİR?

Yasemin Erkut, Türk sinemasının en sevilen aktörlerinden biri olan Tarık Akan’ın eşi olarak  tanınıyor. 1986-1989 yılları arasında evli kalan Tarık Akan ve Yasemin Erkut çiftinin Barış Zeki, Yaşar Özgür ve Özlem adlarında üç çocukları oldu.  Çiftin yaşadığı evlilik hakkında çok şey bilinmezken Tarık Akan’ın özel hayatın gizliliğine önem vermesi etken olmuştur. Kameralardan uzak bir yaşam süren Erkut hakkında çok fazla detay bilinmemektedir. 

TARIK AKAN KİMDİR?

Tarık Tahsin Üregül ya da sahne adıyla Tarık Akan 13 Aralık 1949, İstanbul'da doğdu. Akciğer kanseri olan Akan, tedavisini İstanbul'da sürdürmekteyken 16 Eylül 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

1970 yılında Ses dergisinin oyunculuk yarışmasına katılarak birinci olan Akan 1971 yılında ilk sinema filmi Emine ile oyunculuk kariyeri başladı. Bir anda Yeşilçam’ın aranan oyuncularından biri haline gelen Akan 1972 yılında Suçlu adlı filmle Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. En bilindik rolleri Damat Ferit karakteridir. Manisa Kulis

Editör: Nuray Bozkurt