İngiltere'de bir müşteri, robotun kontrol dışına çıkarak olumsuz ifadeler kullandığı ve şirketi eleştirdiği anları kaydetti. Ashley Beauchamp'ın sosyal medyada viral olan robotla yaptığı sohbet, 1,3 milyon izlenme ve 20 binden fazla beğeni aldı.

Sohbette, yapay zeka destekli robot, hizmetten memnun kalmayan Beauchamp'a ilginç yanıtlar verdi.

ŞİİR OKUDU

Müşteri, robotun şiir yazmasını, olumsuz ifadeler kullanmasını ve çalıştığı şirketi eleştirmesini istedi. Robot, bu istekleri yerine getirerek şirket için "zayıf performans gösteren bir kargo firması" ifadelerini kullandı.

Robot ayrıca, "Bir zamanlar bir sohbet robotu vardı, ancak yardımcı olamazdı" şeklinde bir şiir de okudu.

Olayla ilgili açıklama yapan kargo şirketi, uzun süredir başarıyla kullandıkları yapay zeka robotlarının geçen hafta bir hata yaparak kontrol dışına çıktığını belirtti. Sohbet robotunun güncellenmek üzere incelendiği açıklandı.

ABD basını, olayın yapay zekanın beraberinde getirdiği risklere dair bir örnek olduğuna dikkat çekti. Haberlerde, bu durumun şirketlerin yapay zekaya insanlardan daha fazla güvenme eğilimine karşı soru işaretleri oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri! Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri!

Editör: Diyar Aslan