Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vali Ünlü, kentin tarım ve sanayi alanındaki gelişmişliğine vurgu yaparken, turizmde artan potansiyeli değerlendirmek amacıyla yeni projelerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Ali Filizkan, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında Manisa'nın tarım ve sanayi alanındaki gelişmişliğine dikkat çeken Vali Ünlü, turizmde hala istenilen seviyede olunamadığını ifade etti.

Vali Ünlü, Manisa'nın birçok turistik destinasyona ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, turizm altyapı birliğini oluşturacaklarını söyledi. Mesir Festivali'nin kentin tanıtımı açısından önemine vurgu yapan Vali Ünlü, "Son 4 yıldır yapılamıyor ancak bu yıl 484'üncüsünü gerçekleştireceğiz. İnşallah Kültür ve Turizm Bakanımız da saçım törenine katılacak, bir aksilik olmazsa" dedi.

30’uncu turda da başkan çıkmadı… Seçim 6 Mayıs’a ertelendi 30’uncu turda da başkan çıkmadı… Seçim 6 Mayıs’a ertelendi

Spil Dağı'nın turizm potansiyeline değinen Vali Ünlü, bölgede 1500 rakımlı bir yer bulunmadığını ve Spil Dağı'nda doğaya uygun konseptte evlerin çoğaltılması gerektiğini ifade etti. Vali Ünlü, "Spil Dağı'nda karavan ve çadır kamp alanları oluşturmalıyız. İnsanlar doğayla iç içe olmak istiyor, bu tür alanlar turist çekebilir. Özellikle karavan kampı için gelenler ziyaret ettikleri yerleri çok iyi tanıtıyorlar. Bu nedenle karavan park alanları oluşturarak insanları çekmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlık turizminin önemine vurgu yapan Vali Ünlü, Manisa'nın sağlık turizmi açısından potansiyeli yüksek bir kent olduğunu belirtti. Nitelikli hastaneler ve kaplıcalarla sağlık turizminde daha fazla pay almayı hedeflediklerini ifade etti. Vali Ünlü, "İzmir'den artan potansiyeli Manisa'ya çekmeliyiz" dedi.

Kaynak: Özkan ÇELİK