çıkış yolu aradı. Acılı kadın çareyi yapay zekada buldu. "Zayıf olduğunuzda her şeyi kabul edersiniz" diyen kadın, 2015 yılında memleketi Suriye'den Almanya'ya kaçtıktan sonra annesi ile ayrılmıştı.

Yapay Zeka ile Ölen Annesini Oluşturdu

Orta yaşlı Sirine isimli kadın, Berlin'de ilk çocuğunu doğurdu ve annesinin onunla tanışmasını her şeyden çok istiyordu. Ancak şansları olmadan önce bir trajedi yaşandı. Anne Najah, 2018 yılında 82 yaşındayken böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti. "Onunla konuşmak için son şansı istedim." diyen kadın, dört yıl boyunca yaşadığı kaybın üstesinden gelmek için uğraştıktan sonra "ölüleri simüle ettiğini" iddia eden bir yapay zeka aracına başvurdu.

Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi

10 Bin Dolarlık Hizmet

Kullanıcılar, kaybettikleri kişi hakkında, yaşları, kullanıcıyla ilişkileri ve kişiden alıntılar dahil olmak üzere bilgiler içeren kısa bir çevrimiçi formu doldurarak yapay zekanın oluşturduğu ‘yapay bilinç’ ile sohbet edebiliyor. Kullanıcılar 10 ABD Doları tutarında bir maliyetle, yaklaşık bir saat boyunca sohbet robotuna mesaj gönderebiliyor.

Yapay Zeka Deneyimi Ürkütücü

Ancak Sirine için bu deneyim "ürkütücü" oldu. Annesini taklit eden yapay zeka, Sirine'ye gerçekçi bir şekilde yaklaşarak onunla iletişim kurdu. Sirine, yapay zeka ile yaşadığı bu deneyimin bazı anlarında oldukça gerçekçi olduğunu hissettiğini belirtiyor. 

Kaynak: SKY