Fitch'ten Türkiye için yeni açıklama Fitch'ten Türkiye için yeni açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ünlü yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Alatlı'nın bir süredir tedavi altında olduğunu belirten Bakan Koca, ziyaretinde yazarın "Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz." sözünü hatırlatarak, bu ifadenin bir vasiyet olarak algılandığını paylaştı. Alev Alatlı kimdir?

Alev Alatlı Hayatını Kaybetti

Alatlı'nın bir süredir tedavi altında olduğunu belirten Koca, "Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım." dedi. Yazar Alatlı'nın fikir ve sanat hayatının büyük isimlerinden olduğunu vurgulayan Koca, "2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Alev Alatlı Kimdir?

Alev Alatlı, 1944 yılında İzmir'de doğan Türk yazar, ekonomist ve akademisyendir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmış ve Ankara Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalışmıştır.

Alatlı'nın eğitim hayatı, lise eğitimini Tokyo'da tamamlaması ve ODTÜ'de Ekonomi & İstatistik lisansı ile Vanderbilt Üniversitesi'nde Ekonomi & Ekonometri Yüksek Lisansı almasıyla şekillenmiştir. Felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora çalışmalarını New Hampshire, Dartmouth College'de sürdürmüş ve ilâhiyat, düşünce ve medeniyet tarihi üzerine yoğunlaşmıştır.

Türkiye'ye dönüşünden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmış ve aynı zamanda California Üniversitesi (Berkeley) ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürütmüştür.

Alatlı, yazarlık kariyerine Cumhuriyet Gazetesi ile birlikte çıkardığı "Bizim English" adlı dergiyle başlamış ve daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev almıştır.

Alev Alatlı, 2005-2017 yılları arasında Kapadokya Meslek Yüksekokulu mütevelli heyet başkanı olarak görev yapmış ve 2017'den itibaren de Kapadokya Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı görevi almıştır. 

Kaynak: Özkan Çelik