Atatürk gençliği, 10. Yıl Nutku’nu ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni büyük bir coşku ve vurguyla okudu. Etkinlik, davetlilerden tam not aldı.

Nutuk’un okunmasının 90’ıncı yıldönümü nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi, ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin Okunması’ adlı bir program düzenledi. Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa, MABEM Müdürü Abdulkadir Çam, Müdür Yardımcısı, Cemil Vurucu, MABEM öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, MABEM Müdür Yardımcısı Cemil Vurucu’nun Gençliğe Hitabenin önemine değinen konuşmasıyla devam etti. Programda, Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku, MABEM Tarih Öğretmeni Sibel Çamurcu’nun konuşması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türkülerden ‘Çalın Davulları’ eşliğinde slayt gösterisi ve MABEM öğrencilerinden Burak Kırlı’nın ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiiri okuması ile devam etti.

HEP BİR AĞIZDAN GENÇLİĞE HİTABE OKUNDU

Programın sonunda MABEM öğrencilerinden Uğur Akay, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okurken, salonu dolduran MABEM Öğretmenleri ve öğrencileri de, hitabeye büyük bir şevk ve coşkuyla eşlik etti. Program, katılımcılardan ve davetlilerden tam not alırken, düzenlenen etkinlik nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür edildi.

Editör: TE Bilişim